Armand Duplantis loikoili vieressä, kun suomalaiset pistivät parastaan – näin lopulta kävi

Seiväshypyn maailmanennätysmies Armand Duplantis voitti sunnuntaina odotetusti Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun seiväskilpailun, mutta tulos 560 on kaukana siitä, mihin ruotsalainen vieteriukko tavallisesti yltää.

– On spesiaalijuttu, että pääsee kilpailemaan täällä ja maaottelussa Suomea vastaan, Duplantis kiitteli Tukholman olympiastadionille saapuneita kannustajia kenttähaastattelussa.

Tuoreen maailmanmestarin ei tarvinnut tehdä enempää. Hän ylitti aloituskorkeutensa 560 ensimmäisellä ja pudotti sitten kolmesti 601.

Tulosruutu raportoi Ruotsi-ottelun päätöspäivän kohokohdista – katso tästä.

Suomen Juho Alasaari ja Urho Kujanpää jakoivat kakkossijan, kun kumpikin ylitti 548 kolmannella yrityksellä. Sen jälkeen 555 oli kolmesti liikaa Alasaarelle. Kujanpää kokeili kerran 560 ja kahdesti 565, mutta ei onnistunut yrityksissään.

– Tällaista peruspuurtamista tänään. Minulle viisi ja puoli on sama kuin "Mondolle" kuusi, Alasaari viittasi Duplantikseen.

– Alussa oli vähän väsynyttä. Kisafiilikseen pääseminen vei aikaa, mutta kilpailu on pitkä. Siinä ehtii heräämään, Kujanpää avasi osaltaan.

"Taputuksia riitti muillekin"

Duplantiksen ylivoimaisuudesta kertoi sekin, että hän lämmitteli ja riisui vasta verryttelyasuaan siinä vaiheessa, kun suomalaiset väänsivät jo hampaat irvessä ja toivoivat riman jäävän kannattimilleen.

Miltä tuollainen tuntuu?

– Hän on syystäkin maailman paras. Harva pystyy ottamaan noin rennosti tuollaisessa tilanteessa, Alasaari sanoi.

Duplantis loikoili kentällä levollisen näköisenä ja seurasi kilpailua.

– Tuollaista rentoutta ja varmuutta pitää tavoitella itsekin, alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari Alasaari tuumi.

Kujanpääkin kehui Duplantiksen suoritusvarmuutta.

– Hänelle 560 on perusaloituskorkeus.

Vaisuhkoista hypyistä huolimatta suomalaiset viihtyivät seiväshyppypaikalla, johon kohdistui poikkeuksellisen suuri huomio. Kilpailun nelonen Albin Lundberg äityi jopa ennätykseensä 533, mutta pakkaili varusteensa suomalaiskolmikosta ensimmäisenä.

– Oli hienoa, että kaarre oli täynnä yleisöä, ja "Mondo" veti yleisöä paikalle, Kujanpää sanoi.

– Taputuksia riitti muillekin, Alasaari lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat