Ruotsi-ottelussa valtavaa keihäsdraamaa – Lassi Etelätalo repäisi viimeisellään kovan kaaren

Katso: Suomi koki kohtalokkaan työtapaturman Ruotsi-ottelun keihäspaikalla.

Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaottelun miesten keihäskilpailu tarjosi Tukholmassa melkoisen näytelmän. Ruotsin Jakob Samuelsson vei viimeisellä heitollaan Suomelta miesten maaottelun kokonaisvoiton. Lassi Etelätalo puolestaan paiskasi kauden parhaansa ja lajivoiton hienolla tuloksella.

Suomi oli keihäässä kolmoisjohdossa ennen viimeistä kierrosta. Maaottelu oli päättymässä ja keihään kolmoisvoitto olisi vienyt Suomen miehet maaottelun voittoon.

Ruotsin Jakob Samuelsson rikkoi kuitenkin suomalaisrintaman keihään viimeisellä kierroksella ja kiskaisi 77,89. Hän nousi kolmanneksi Taneli Juutisen (75,32) ohi.

Varamiehenä Oliver Helanderin tilalle kisaan tullut Etelätalo oli toisena ennen viimeistä heittoaan. Konkari syttyi jälleen viimeiselle kierrokselle, tällä kertaa Samuelssonin suorituksen jälkeen. Etelätalo riuhtaisi viimeisellään 83,42 – kauden selkeästi parhaan tuloksensa ja voitti kilpailun. 

Etelätalon sesongin paras oli ennen tätä 79,93 kesäkuulta ja Ruotsi-ottelussa hän oli ennen viimeistään yltänyt tasan 78 metriin.

Toni Kuusela sijoittui Ruotsi-ottelun keihäässä toiseksi tuloksella 80,14, ja Ruotsin Samuelsson ylsi mainitusti kolmanneksi ennen Juutista.

Samuelssonin kolmossija keihäässä riitti siihen, että Ruotsi voitti miesten maaottelun täpärästi. Pisteet menivät Ruotsin ja Suomen välillä tasan 227–227, mutta useammat lajivoitot ratkaisivat pelin Ruotsille.

Naisissa Ruotsi juhli voittoa Suomesta pistein 228,5–225,5.

Suomen viimeisin maaotteluvoitto miehissä on vuodelta 2018 ja naisissa vuodelta 2015.

Lue myös:

    Uusimmat