Arkkipiispa Kari Mäkinen Nizzan tapahtumista: ”Kunpa koston kierre ei lähtisi liikkeelle”

1:00:54

Arkkipiispa Kari Mäkinen kiiruhti tänään SuomiAreenan asuntopoliittiseen keskusteluun, mutta mielessä oli päivän uutinen Nizzasta.

– Kyllä se taas järkyttää ilman muuta. Sitten toivoo, että koston kierre ei lähtisi tästä liikkeelle, sanoo arkkipiispa Mäkinen.

Hänen ohjeensa on yksinkertainen.

– Että ihmiset rakentaisivat tämän keskellä elämää ja arkea - ja arjen kautta toivoa.

Arkkipiispa Mäkinen toteaa, että elämme nyt pahan keskellä.

– Ei voida ajatella niin, että paha on jossain meidän ulkopuolella, vaan että mitä tahansa voi tapahtua ja sen keskellä eletään.

Hän korostaa sitä, että ketään ei saisi jättää nyt yksin.

– Kaikilla niillä, jotka ovat tavalla tai toisella hämmentyneitä, epävarmoja tai järkyttyneitä tästä, kaikilla pitäisi olla joku ihminen, jonka kanssa tätä jakaa. Ettei kukaan jäisi järkytyksensä ja hämmennyksensä kanssa yksin.

Kuka sitten voi tehdä ja mitä, jotta tällaiset terroriteot loppuvat – voivatko kirkot tai uskonnot osallistua tilanteen laukaisemiseen?

– Ajattelen niin, että varmasti voivat - niin kuin kaikki toimijat voivat. On rakennettava keskinäistä ymmärtämistä ja vahvistettava dialogia ja opeteltava asettumaan toisen asemaan. Ennen muuta on rakennettava oikeudenmukaista rauhaa sille alueelle, joka ulottuu Afganistanista Pohjois-Afrikkaan, sanoo arkkipiispa Mäkinen.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja