Ari Vuori sai Stanley Cup -kannun Turkuun

Jääkiekon NHL:n komea palkintopokaali Stanley Cup vieraili tiistaina Turussa kolmen tunnin ajan. Detroit Wingsin kykyjenetsijänä vuoden ajan toiminut Ari Vuori, 46, esitteli kannua Turkuhallissa ja turkulaisessa urheiluravintolassa.

Ari Vuori siirtyi vuosi sitten Los Angeles Kingsin palveluksesta Detroitin leipiin ja on viihtynyt seurassa mainiosti.

- Minut otettiin loistavasti vastaan ja seuran yhteistyöhenki on todella hyvä. Päämäärä on, että kannua juhlitaan tulevallakin kaudella Detroitissa ja sitten tietysti myös Turussa. Joukkueen kaikilla nykyisillä avainpelaajilla ovat sopimukset voimassa ja uusia vahvoja hankintoja on tehty, kertoo Vuori, jolla on Detroitin kanssa kolmivuotinen sopimus.

Detroitin yhdeksi uudeksi pelaajaksi on Ari Vuoren käsien kautta kulkenut viime vuoden SM-liigan paras pelaaja Ville Leino. Hänellä on Vuoren mukaan ihan hyvät mahdollisuudet murtautua Valtteri Filppulan seuraksi pelaavaan miehistöön.

Vuori hoitaa tehtäviään Suomesta käsin ja hänen lisäkseen Euroopassa toimii ruotsalainen ja tshekkiläinen kykyjenetsijä. Vuori on sivutoimenaan myös TPS:n pelaajakoordinaattori ja sanoo pystyneensä ainakin toistaiseksi hoitamaan molemmat tehtävät rinnakkain.

- Katselen kaudessa keskimäärin 230 peliä ja matkapäiviä tulee reilusti yli 100. Pohjois-Amerikassa käyn yleensä vain kolmasti kauden aikana, Vuori selvittää tehtävänkuvaansa.

Tiistai-iltana Stanley Cup lähtee turvamiestensä tiukassa valvonnassa Suomesta Tshekkiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat