Lisää huhuja Applen huhutusta pienestä puhelimesta

Applen huhuttuun maaliskuun julkistustilaisuuteen on aikaa alle kuukausi, ja moni pohtii jo kuumeisesti, mitä uusia laitteita Cupertinon miehet ja naiset esittelevät. Huhulistan kärkisijoilla ovat uusi, pieni iPhone-malli iPhone 5se sekä päivitetty iPad-malli iPad Air 3. Molemmat laitteet ovat näillä näkymin saamassa Applen tehokkaimpia mobiilisuorittimia sisäänsä.

Uutistoimisto Bloomberg on julkaissut artikkelin, jossa se kertoo Applen itse suunnittelmista mobiilisuorittimista ja hiljattain toimitusjohtaja Tim Cookin johtoryhmään nousseesta Johny Sroujista, joka suorittimista vastaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana artikkelissa mainitaan nimettömäksi jäävä lähde, jonka mukaan Apple on aikeissa julkaista maaliskuussa päivitetyn iPad-mallin, joka käyttää A9X-järjestelmäpiiriä, sekä pienellä näytöllä varustetun iPhone-mallin, joka käyttää A9-piiriä.

Apple oli alkujaan aikeissa käyttää isossa iPad Pro -mallissa samaa kolmeytimisellä suorittimella varustettua A8X-piiriä, joka löytyy vanhemmasta iPad Air 2:sta. iPad Pron julkaisu kuitenkin viivästyi viime syksyyn ja se esiteltiin samaan aikaan iPhone 6s:n kanssa. Tällöin se olisi suorituskyvyssä hävinnyt iPhonen A9-piirille, joten Srouji piiskasi suunnittelijansa aikaistamaan seuraavan sukupolven A9X-piirin valmistumista, ja iPad Pro sai sisäänsä Applen tähän asti tehokkaimman mobiilisuorittimen.

iPhone 6s -malleissa käytetty A9-piiri on yli 50 prosenttia tehokkaampi kuin vuotta aiempi iPhone 6:n A8-piiri. iPad Prossa käytetty A9X pohjautuu A9-piiriin, mutta sen graafiset tehot ovat kaksinkertaiset.

Bloombergin artikkelissa käydään läpi myös Applen mobiilisuorittimien historiaa. Siinämainitaan muun muassa, kuinka kilpailijat joutuivat tosissaan kiinnittämään huomiota Applen suorittimiin siinä vaiheessa, kun vuonna 2013 iPhone 5s:ssä esiteltiin ensimmäinen 64-bittinen mobiilisuoritin.

Lue myös:

    Uusimmat