Toimii nyt myös Suomessa: Applen iOS 9 näyttää lähellä sijaitsevia palveluja

Apple on päivittänyt karttojaan tuomalla palveluunsa 20 uutta Flyover-kohdetta, lisäämällä päivittyvät liikennetiedot Taiwaniin sekä tuomalla Nearby-toiminnon Suomeen.

Nearby- eli Lähellä-toiminnon avulla voi helposti löytää esimerkiksi lähistöllä sijaitsevia kahviloita tai huoltoasemia. Lähellä-toiminto löytyy iOS 9:ssä kotivalikon vasemmalta puolelta. Pyyhkäisy kotivalikosta oikealle tuo esiin hakutoiminnon, Siri-ehdotukset viimeksi käytetyistä yhteystiedoista ja sovelluksista, sekä nyt myös uuden Lähellä-toiminnon. Esimerkiksi huoltoasemakuvakkeen valitseminen avaa kartan ja näyttää kaikki lähiseuduilla sijaitsevat huoltoasemat, joiden tiedot löytyvät Applen kartoista. Lähellä-ehdotukset löytyvät myös Kartat-sovelluksen hausta.

Flyover-toiminto näyttää kaupunkeja sekä tunnettuja maamerkkejä ja nähtävyyksiä yläviistosta kolmiulotteisena näkymänä. Kyseessä on ikään kuin Applen versio Googlen Street View -palvelusta. Flyover on nyt saanut 20 uutta kohdetta, joihin lukeutuvat muun muassa Saksan Bremen, Ranskan Toulouse ja Etelä-Afrikan Johannesburg. Suomen kaupungeista Helsinki lisättiin Flyover-listalle pari vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat