Applen AirPods-kuulokkeet saavat kätevän kuulolaitemaisen lisätoiminnon

Applen syksyllä päivityksenä julkaistava, tällä viikolla WWDC-kehittäjäkonferenssissa esitelty iOS 12 -käyttöjärjestelmäversio tulee tuomaan myös uuden toiminnon Applen täysin langattomille AirPods-kuulokkeille.

AirPods-kuulokkeet saavat tuen iOS:n sisältämälle suoran kuuntelun toiminnoille. Asiasta kertoi ensimmäisenä TechCrunch-sivusto.

Suora kuuntelu on jo aiemmin vuodesta 2014 asti iOS:ssä mukana ollut ominaisuus, jolla iPhonesta, iPadista tai iPod touchista tulee etämikrofoni. Tähän asti sillä on voinut lähettää ääntä tuettuihin kuulolaitteisiin, mutta jatkossa myös AirPods-kuulokkeisiin.

Ominaisuuden avulla iPhonea tai muuta iOS-laitetta on mahdollista käyttää suunnattuna mikrofonina, jolla voi esimerkiksi vahvistaa keskustelun ääniä meluisassa ympäristössä kuten ravintolassa.

Suoran kuuntelun tulo AirPods-kuulokkeisiin levittää ominaisuuden potentiaalin laajemmaksi, koska sen käyttöön ei tarvita enää erillistä kuulolaitetta. Samalla ominaisuus tekee AirPods-kuulokkeista huomattavasti houkuttelevamman vaihtoehdon kuulo-ongelmista kärsiville.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja