Applelta yllätysilmoitus – talk show -tähti Oprah Winfrey alkaa luoda sisältöjä monivuotisella sopimuksella

Apple on kertonut solmineensa ”uniikin, monivuotisen” sisältöyhteistyösopimuksen tunnetun talk show -tähden Oprah Winfreyn kanssa. Lukuisten omien ohjelmiensa ohella Winfrey tunnetaan myös näyttelijänä, tuottajana sekä oman Oprah Winfrey Network eli OWN -kanavansa toimitusjohtajana.

Applen mukaan Winfrey ja Apple tulevat luomaan yhdessä uusia ohjelmia, ja Winfreyn projektit tullaan julkaisemaan osana Applelta tulossa olevia alkuperäissisältöjä. ”Winfrey ja Apple tulevat luomaan alkuperäisohjelmia, jotka hyödyntävät hänen verratonta kykyään luoda yhteys yleisöön ympäri maailmaan”, todetaan Applen tiedotteessa. Winfreyn odotetaan toimivan ainakin osassa tulevissa ohjelmissa juontajana ja haastattelijana.

Apple on viime aikoina hankkinut paljon muitakin sisältöoikeuksia sekä rekrytoinut viihde- ja televisioalan osaajia palkkalistoilleen. Applen sisältöbudjetiksi on raportoitu aluksi miljardi dollaria – vertailun vuoksi Netflixin odotetaan käyttävän tänä vuonna sisältöihin kahdeksan miljardia dollaria.

Tarkempia yksityiskohtia Applen sisältösuunnitelmista ei vielä tiedetä, mutta huhujen mukaan on mahdollista, että Apple kaavailee omaa Netflixin kaltaista suoratoistopalveluna tarjottavaa tilauskokonaisuutta sisällöistään.

Toistaiseksi Apple on esittänyt Apple Music -musiikkipalvelunsa kautta ”sovellusten Leijonan luola” -sarja Planet of Appsia sekä musiikkiteemaista Carpool Karaokea erinäisten dokumenttien ja muiden yksittäisten sisältöjen ohella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja