Applelta rajuja toimenpiteitä heikon kysynnän edessä: iPhone XR:n hintaa leikataan jo maailmalla – iPhone X takaisin tuotantoon

Applen tämän vuoden uusien iPhone-mallien iPhone XR:n, iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin kysynnän on jo useampaan otteeseen raportoitu jääneen odotuksista, ja Applen laskeneen näiden tuotteidensa tuotantotilauksia.

Kysynnän jäämisessä odotuksista lienee kyse yhdistelmästä älypuhelinmarkkinan kokonaiskasvun päättymistä, kuluttajaluottamuksessa näkyviä huolia tulevasta talouden kehityksestä Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasodan pyörteissä sekä myös uusien mallien uudistusten pienenemistä vuosi vuodelta. Edullisempien vanhojen iPhone-mallien on raportoitu samalla kelpaavan ostajille odotuksia paremmin.

Nyt Wall Street Journal raportoi, että uusista iPhone-malleista iPhone XR:n hintaa leikataan ainakin Japanissa. Lisäksi viime vuoden huippumalli iPhone X, jonka piti poistua markkinoilta uutuuksien tieltä, onkin nyt palaamassa tuotantoon.

iPhone X:n kerrotaan olevan palaamassa tuotantoon osittain siksi, että se auttaa Applea hyödyntämään OLED-näyttöpaneeleja joista sillä on minimitilausmäärät sisältävä sopimus Samsung Displayn kanssa.

OLED-näyttöpaneeleja käyttävien uuden iPhone XS ja iPhone XS Maxin myynnin jäätyä odotettua heikommaksi, pyrkisi Apple paikkaamaan tilannetta edullisemmalla iPhone X:llä valituilla markkinoilla. iPhone XR:ssä käytetään LCD-näyttöpaneeleja.

iPhone X:n paluu tuotantoon ei ole aivan ennenkuulumatonta, sillä Apple on aiemmin palauttanut vanhoista malleistaan tuotantoon myöhemmin iPhone 6:n. Toistaiseksi on epäselvää, tuleeko iPhone X:n myynti jatkumaan ympäri maailman ja kuinka laajasti eri jakelukanavissa.

Lisäksi WSJ:n mukaan Apple tarjoaa Japanissa tukiaisia operaattoreille iPhone XR:n hinnan laskemiseksi. Maassa puhelinkauppa tapahtuu useimmiten yhdessä liittymän kanssa paketoituna.

iPhone XR oli tämän vuoden iPhone-uutuuksista edullisin 879 euron lähtöhinnalla Suomessa. Toistaiseksi kuultujen raporttien mukaan sen myynti on jäänyt odotuksista kaikkein eniten. iPhone XR:n osalta saattaa toistua iPhone 5c:n kohtalo: huippumallien rinnalla esitelty halvempi vaihtoehto osoittautuu pettymykseksi. Apple saattaa nyt uskoa, että vanha iPhone X -malli kävisikin paremmin kaupaksi samassa hintapisteessä iPhone XR:n kanssa.

iPhone XR:n hinnanalennuksista muualla kuin Japanissa ei ole vielä tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja