Apple Watch toimii nyt EKG-mittarina myös Suomessa

Apple Watch on saanut päivityksen, joka tuo EKG-sydänsähkökäyrämittauksen saataville uusimmassa Apple Watch Series 4:ssä nyt myös Suomessa. Uusi watchOS 5.2 -päivitys on nyt ladattavissa. Lisäksi iPhoneen pitää olla asennettuna uusin iOS 12.2.

Apple esitteli EKG-mittauksen yhtenä uuden Apple Watch -mallin merkittävistä uudistuksista laitteen julkistaessaan. Apple Watch Series 4:ssä on elektrodit EKG-mittauksen suorittamiseksi pohjassa sekä digitaalikruunupainikkeessa, jolla sormea tulee pitää mittauksen ajan. Mittaus kestää 30 sekuntia. EKG-mittaus löytyy päivityksen jälkeen Apple Watchista erillisenä sovelluksena. Tiedot mittauksista tallentuvat Applen Terveys-sovellukseen, josta ne voi jakaa lääkärin kanssa.

Samalla EKG-mittauksen kanssa useammat Apple Watch -kellot saavat myös ominaisuuden, joka lähettää ilmoituksen havaitessaan sydämessä epänormaalin rytmin, joka voi viitata eteisvärinään. Tämä ominaisuus tulee päivityksellä lähes kaikkiin Apple Watch -kelloihin, Series 1 -versioon ja uudempiin.

Yhdysvalloissa EKG-mittaus tuli tarjolle joulukuussa watchOS 5.1.2 -päivityksessä. Nyt watchOS 5.2 -päivityksessä saatavuus laajeni 19 Euroopan maahan ja Hong Kongiin. Laajeneminen on riippuvaista viranomaishyväksynnöistä. watchOS 5.2 sisältää lisäksi tuen uusille. sukupolven AirPods-kuulokkeille.

Uusien ominaisuuksien käyttöönotto vaatii Applen Terveys-sovelluksessa tarjottavan tiedoksiannon kuittaamista.

Apple on panostanut älykellossaan jatkuvasti enemmän erilaisiin fitness- ja terveystoimintoihin. Myös EKG-mittauksen on raportoitu olleen jo osa ihmishenkien pelastamista.

Aiemmin viime syksynä Apple toi mukaan Apple Watchiin jo kaatumisen ja putoamisen tunnistamisen sekä automaattiset hätäpuhelut näiden jälkeen, minkä lisäksi Apple Watch on aiemminkin pelastanut jo henkiä, kun käyttäjät ovat pystyneet sen avulla soittamaan hätäpuhelun tilanteissa, joissa eivät ole enää päässeet syystä tai toisesta käsiksi älypuhelimiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat