Antti Tuisku tekee paluun keikkalavoille tänään – osti taukonsa aikana uuden asunnon Espanjasta: "Tässä voi mennä pidempi aika, kun sinne voi mennä"

10:09

Antti Tuisku esiintyy tänä iltana virtuaalisella livekeikalla.

Laulaja Antti Tuiskun piti esiintyä kahdesti elokuussa Helsingin olympiastadionilla, mutta koronakriisin vuoksi jättikeikat siirtyivät ensi vuoteen. Tuiskulla oli viimeksi oma keikka lähes kaksi vuotta sitten Provinssissa, mutta tänään hänet vihdoin nähdään esiintymässä.

Kyseessä on poikkeuksellinen esiintyminen, sillä se näytetään livestreamina ja mukana nähdään myös piispa Teemu Laajasalo. Tuisku ja Laajasalo keskustelevat syvällisistä asioista keikan aikana.

– Keskustelu tulee nojaamaan viimeisimmän albumini tosi syvällisiin teemoihin. Halusin pyytää Teemun mukaan siksikin, että olisi joku ihminen, jolla on erityistä syvyyttä ja kompetenssia tarttua tämän tyyppisiin suuriin elämän kysymyksiin, Tuisku kertoo.

Tuisku on käynyt tänä keväänä suuria tunteita läpi, kun olympiastadionin keikat päätettiin perua.

– Tänä kevään on tullut käytyä lähes kaikki mahdolliset tunteet läpi. Ensi suurta pelkoa, miten tässä käy. Ehdimme tehdä kuitenkin puoli vuotta tosi kovasti töitä keikkojen ja tulevan kesän eteen.

Keikat päätettiin siirtää, vaikka hallitus tai viranomaiset eivät olleet vielä kehottaneet perumaan elokuun massatapahtumia.

– Siinä käy valtavan luopumisen tuskan. Surettaa, vähän on vihainen fiilis ja se muuttuu tilanteen hyväksymiseksi. Sitten ymmärtää sen, vaikka se on elämäni isoin asia ja unelmani tällä hetkellä, niin se on pieni pisara tässä isossa kuvassa.

– Odotan, että pääsemme esiintymään livenä ihmisille. Mitä olen ymmärtänyt ja saanut viestejä yleisön puolelta, tunne on molemmin puoleinen.

Tuisku on asunut keikkataukonsa aikana Espanjassa, josta on tullut hänelle rakas paikka. Koronakriisin aikana Tuisku ei ole voinut käydä maassa, eikä hänellä ole suunnitelmia, milloin palaa sinne.

– Minulla valmistuu siellä uusi kotini paraikaa. Totta kai haluaisi tietää, miten siellä rakennusprojekti etenee, Tuisku myöntää.

– Olen täysin sinut sen kanssa, että tässä voi mennä pidempi aika, kun sinne voi mennä.

Antti Tuisku on tottunut esiintymään tuhansien ihmisten edessä isoilla lavoilla. Miten hän saa itsensä keikkafiilikseen? Katso video!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja