Antti Rinne nauratti kyselytunnilla – luki viestin Korvatunturilta: "Pääministeri Sipilä, kuuletteko tämän valkopartaisen miehen viestin?"

Antti Rinteen perinteikäs jokerikysymys nauratti kyselytunnilla 2:28
Antti Rinne nauratti kyselytunnilla – luki viestin Korvatunturilta: "Pääministeri Sipilä, kuuletteko tämän valkopartaisen miehen viestin?"

Eduskunnassa pidettiin tänään vuoden viimeinen kyselytunti. Kysymykset päättyivät Antti Rinteen (sd.) "jokerikysymykseen".

Kiinteämmin politiikkaan liittyvien keskustelujen jälkeen Rinne siteerasi tutunkuuloiselta lähettäjältä saamaansa viestiä.

Viestin takana oli Rinteen mukaan pitkän työuran palvelu- ja logistiikka-alalla tehnyt valkopartainen yrittäjä Korvatunturilta.

– Meillä on reilut yleissitovat työehtosopimukset, joiden puitteissa paikallinen sopiminen on sopinut aina. Meillä on hoidettu asiat sopimalla ja hyvällä mielellä. Pitkälti sen vuoksi olemme kasvaneet ja kansainvälistyneet, Rinne siteerasi.

Rinne ei paljastanut viestin lähettäjää, mutta sanoi, että viestissä voi kuulla joulun sanomaa ja hyvän ohjeen.

– Pääministeri Sipilä, kuuletteko tämän valkopartaisen miehen viestin samalla tavalla kuin minä? Oletteko, te ja hallituksenne, valmis edistämään reilua sopimista ja yhteistyötä ensi vuonna niin hyvin kuin osaatte? Se olisi kilttiä ja oikein, Rinne sanoi.

Pääministeriltä myöntävä vastaus

Sipilä vastasi kysymykseen välittömästi myöntävästi ja kiitti eduskuntaryhmiä siitä, että vaikeistakin asioista on pystytty sopimaan yhdessä.

– Toivon jokaiselle kansanedustajakollegalle, puhemiehistölle ja puhemiehelle oikein rauhallista ja hyvää joulua. Syökää kotimaista ruokaa, viettäkää aikaa perheenne kanssa, ja muistakaa jokainen ainakin yhtä yksinäistä läheistä, Sipilä totesi puheenvuoronsa päätteeksi.

Myös oppositiojohtaja Rinne toivotti vielä rauhallista joulua hallitukselle. 

– Tammikuussa lähdetään sitten taistelemaan vaalivoitosta, Rinne lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat