Anssi Kela keskittyy yksittäisiin singlejulkaisuihin – "Varmasti teen albumin vielä joskus"

Anssi Kela duetoi Unicef Live -ohjelmassa ensimmäistä kertaa Jenni Vartiaisen kanssa.

Anssi Kela esittää Jenni Vartiaisen kanssa Unicef Live -hyväntekeväisyysohjelmassa yllättävän kappaleen.

Ensimmäistä kertaa yhdessä esiintyvä kaksikko tulkitsee Haloo Helsinki! -yhtyeen kappaleen Vihaan kyllästynyt.

– En osaa vielä ulkoa biisin sanoja. Kappale ei ollut minulle tuttu lähtökohtaisesti, ja mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä vaikeammaksi sanojen opettelu menee. Omien biisien kanssakin on tekemistä, hyväntuulinen Kela kertoo MTV.fille ohjelman kenraaliharjoituksissa.

Laulaja on ollut Unicefin kuukausilahjoittaja jo monia vuosia.

– Olin yhdessä vaiheessa musiikillisen johtajan roolissa mukana hyväntekeväisyysohjelmissa. Nyt on ollut muutamia vuosia taukoa niistä, eli tämä ilta on tavallaan paluu Unicefin leipiin.

Anssi Kela lähtee huhtikuussa bändeineen konserttisalikiertueelle. Konserttisaleissa laulajan bändin tukena kuullaan myös tavallisesta poikkeavia soittimia.

Nokkahuilua ei kuitenkaan konserteissa kuulla.

– Sitä ei sentään. Kaikkia muita soittimia sitten lähes kuullaankin, Kela naurahtaa.


Kuudennen albuminsa Nostalgiaa toukokuussa 2015 julkaissut Kela nousi taannoin otsikoihin kerrottuaan keskittyvänsä tulevaisuudessa yksittäisten kappaleiden julkaisuun levykokonaisuuksien sijaan.

– Siinä uutisessa hieman pistettiin mutkia suoraksi. En ole ilmoittanut hylkääväni albumiformaattia, vaan että tällä hetkellä tuntuu hyvältä julkaista yksittäisiä biisejä. Se ajatus inspiroi minua enemmän nyt kuin ajatus siitä, että pitäisi alkaa tehdä uutta levyä.

– Tällä hetkellä on tällaiset tunnelmat. Jonkun aikaa mennään yksittäisillä biiseillä, mutta ihan varmasti tulen tekemään vielä albumin joskus. Siinä on omat haasteensa, mitkä kiehtovat. En ole albumeja hylkäämässä.

Keskimääräistä painavampi biisi

Petri Ruusunen -single on ollut iso menestys.

– Siitä tuli urani toinen kultasingle. Minulla oli siitä hyvä viba, aavistelin, että se on keskimääräistä painavampi biisi omassa tuotannossani.

Puistossa-kappaleen ja Petri Ruususen julkaisujen välissä ehti kulua lähes 15 vuotta. Onko luvassa vielä joskus kolmas Petri Ruususen tarinaa jatkava kappale?

– Katsotaan sitä sitten taas 15 vuoden kuluttua, Kela naurahtaa.

Katso video Kelan ja Vartiaisen duetosta otsikon alla!

Lue myös:

    Uusimmat