Annimari Korte toteutti suuren haaveensa: ehti ottaa kultajuoksussaan jopa varman päälle – "Mestaruus oli ainoa, millä oli väliä"

2:24
Annimari Korte voitti Turun Kalevan kisoissa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa.

Annimari Korte nappasi perjantaina Turussa pika-aitojen Suomen mestaruuden.

Korte pysäytti Kalevan kisojen perjantai-illan huipentaneessa finaalissa kellot aikaan 12,79 ja vei SM-kullan näytöstyyliin. Hän oli ainoa 13 sekunnin alittaja, kun toiseksi sijoittunut kuusinkertainen Suomen mestari Nooralotta Neziri jäi aikaan 13,01. Reetta Hurske oli kolmas ajalla 13,02.

– Otin alun ihan varman päälle. Tiesin kyllä, että jos pääsen ensimmäisistä aidoista läpi, tulen voittamaan. Juoksu tuntui tänään tosi hyvältä, niin olen tosi tyytyväinen aikaankin, Korte kertasi juoksuaan MTV Urheilulle.

Varman päälle ottaminen tarkoitti sitä, että lähdössä olisi ollut perjantaina parannettavaa. Kortteen reaktioaika 0,197 oli finaalin huonoin. Mutta tämä ei mestaria haitannut.

– Lähdössä oli paljonkin parannettavaa, mutta sillä ei ollut tänään merkitystä. Suomen mestaruus oli ainoa, millä oli väliä.

Suomen mestaruus oli Kortteelle ensimmäinen aikuisten sarjassa.

– On se totta kai iso juttu. Mulla on vain nuorissa Suomen mestaruuksia. Halusin voittaa yhden mestaruuden ennen kuin ura loppuu. Tosi hyvä fiilis. Ihanaa, että on yleisöä, että yleisö pääsee mukaan kisoihin. Hyvä sääkin. Kaikki oli tosi hyvin.

Korte on puhunut pitkin kesää vuodentakaisen Suomen ennätyksensä (12,72) rikkomisesta. Heinäkuussa Jyväskylässä hän pääsi jo neljän sadasosan päähän. Loppukauden aikana Korte tavoittelee ennätyslukemia ulkomailla.

– Nyt voi ruveta juoksemaan periaatteessa pelkkää aikaa. Voi ottaa vähän riskillä. Mutta ei mulla ole enää sinänsä tavoitetta. Suomen mestaruus oli isoin tavoite. No, oma ennätys olisi kiva rikkoa, mutta menen nyt nauttimaan ulkomaiden kisoista. Niitä on tulossa paljon.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja