Annimari Korte kärsi vuonna 2014 mystisistä kivuista, joiden takia sai itsetuhoisia ajatuksia: "Ei vaan tiennyt, että mitä tulevaisuutta on"

14:10
Annimari Korte avaa elämäkertansa tapahtumia.

Annimari Korte muisteli Viiden jälkeen -ohjelmassa aikoja, jotka johtivat itsetuhoisiin ajatuksiin. 

Pika-aituri Annimari Korte kertoo MTV:n urheilutoimittaja Mika Saukkosen kirjoittamassa elämäkerrassaan Yli kaikkien aitojen (Tammi) urheilu-urastaan sekä elämästään sen ulkopuolella. Kirjassa Korte avaa myös itsetuhoisia ajatuksia, joita hän kävi läpi vuonna 2014 kärsittyään pitkään oireista, joiden alkuperää jouduttiin selvittämään toden teolla. 

Korte muisteli aikoja myös Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa torstaina 6. toukokuuta.

– Nythän se tuntuu tosi kaukaiselta, vaikka siitä on vaan vajaa viisi vuotta aikaa. Tuntuu tosi kaukaiselta ajatella, miten raskasta silloin oli. Oli vaikeaa, kun ei tiennyt tuleeko koskaan paranemaan sekä millainen tulevaisuus on oikein edessä.

Syksyllä 2014, kun sairastelut olivat kestäneet pitkään, Korte oli ottanut rauhoittavia ja lähtenyt ajamaan autolla.

– Mitä jos ajaisin autolla puuhun? Sen jälkeen kenenkään ei tarvitsisi kantaa minusta huolta. Halusin kuolla, Korte on muistellut kirjassaan.

Nykyään itsetuhoiset ajatukset sekä äärimmäinen huonovointisuus tuntuvat Korteesta kaukaisilta ajatuksilta.

– Onhan se aika rajua, että on ollut oikeasti noin huono olo. Ja siis tottakai olen iloinen, että nyt on asiat paremmin, siitä selvittiin ja se meni ohi. Mutta tosi vaikeaa on ollut ja onneksi sitten oli perhettä ja muuta tukemassa siinä, että siitä päästiin yli ja nyt ollaan tässä.

Synkät ajatukset johtuivat Korteen mukaan kovista kivuista sekä siitä, että hän oli tuohon aikaan todella huonossa kunnossa. Lääkärit olivat ymmällään siitä, mikä urheilijaa vaivaa tai mikä sen parantaisi.

– Ei vaan tiennyt, että mitä tulevaisuutta on. Makasin huoneessa hirveissä kivuissa, jouduin syömään kipulääkkeitä ympäri vuorokauden, että pystyin olemaan. Niin siinä ei vaan tiedä, millainen tulevaisuus voi olla tällaisen elämän kanssa.

Lopulta Korteella diagnosoitiin allerginen ruokatorven tulehdus. Tämän jälkeen urheilija kertoo hänen olonsa alkaneen parantumaan merkittävästi, kun sairauden hoito pystyttiin aloittamaan.

Viiden jälkeen arkisin MTV3-kanavalla kello 17.06. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja