Anni Törnin ruumis löydettiin maastosta lähes viikko henkirikoksen jälkeen: Miten hyvin ruumis on voinut säilyä helteessä? Oikeuslääkäri vastaa

Käräjäoikeus vangitsi Anni Törnin taposta epäillyn miehen 0:50

Savonlinnassa viime viikonloppuna kadonneen ja henkirikoksen uhriksi epäillyn Anni Törnin, 29, ruumis löydettiin eilen maastosta. MTV Uutiset kysyi oikeuslääkäriltä, missä kunnossa ruumis on voinut olla oltuaan lähes viikon maastossa lämpimillä säillä.

Video: Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi 32-vuotiaan savonlinnalaismiehen todennäköisin syin epäiltynä Anni Törnin taposta

"Väkivallan merkit voivat säilyä pitkään"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen oikeuslääkäri Ursula Valan mukaan ruumissa voi säilyä väkivallan merkkejä hyvinkin pitkään.

Hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla MTV Uutisille ottamatta kantaa Törnin tapaukseen.

– Ruumiin säilyminen riippuu siitä, millaista väkivaltaa on tehty. Joskus me saatamme löytää hyvinkin pitkään kuolleena olleesta ihmisestä merkkejä, joita voidaan käyttää tuomioistuimessa.

Hänen mukaansa ruumis säilyy paremmin vedessä tai maahaudassa kuin maan pinnalla.

– Veteen tai maahan hautaaminen pidentää käytettävissä olevaa aikaa, koska vainaja säilyy siellä paremmin kuin maan pinnalla.

– Karkea sääntö on se, että viikko maan päällä on sama kuin neljä viikkoa vedessä tai kahdeksan viikkoa haudassa.

Ruumiiseen alkaa tulla muutoksia

Maan pinnalla lämpimässä säilytetyn ruumiin kudokset tuhoutuvat nopeammin.

– Valtaosa hyönteisistä, jotka syövät vainajia, liikkuvat maan pinnalla, Vala taustoittaa.

Ruumiiseen alkaa joka tapauksessa tulla epämiellyttäviä muutoksia.

– Esimerkiksi viikossa voi tulla hyvinkin ihonvärimuutoksia, ja jos vainaja on maan pinnalla, ruumiissa voi olla kärpäsen toukkia.

Epäilty on vangittu

Törnin taposta epäiltynä eilen vangittu savonlinnalainen mies on myöntänyt poliisille, että Törn kuoli hänen toimenpiteidensä seurauksena. Lisäksi mies on kertonut piilottaneensa naisen ruumiin.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty oli Törnin miesystävä. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat