Mainos

Annettiin elinaikaa vain muutama kuukausi: Anoreksiaa sairastanut mies haluaa kumota myytit "naisten sairaudesta"

Rohkea YouTube-tähti haluaa oman selviytymistarinansa avulla auttaa kaikkia syömishäiriöiden kanssa kamppailevia. Etenkin miehiä. 

Charlie Ruffieux, 22, sairastui anoreksiaan jo teini-iässä. Epävarmuus omaa kehoa ajoivat nuoren miehen kierteeseen, joka oli viedä häneltä hengen. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin mies haluaa puhua kaikkien miespuolisten anorektikkojen puolesta. 

Alipaino selvisi vasta sairaalan vaa'alla

Miehen epävarmuus kumpusi Ruffieuxin jalasta, jonka synnynnäinen epämuodostuma esti nuorta miestä urheilemasta. Sosiaalisesti syrjäytynyt Ruffieux purki turhautumisensa omaa ulkonäköään kohtaan epäterveellisin keinoin. Hän söi vain kolmasosan päivittäisestä energiansaantisuosituksesta ja teki illat vatsalihasliikkeitä huoneensa lattialla.

– En ymmärtänyt, että se oli anoreksiaa ennen kuin vasta viime hetkillä. Luulin, että olin lihava, vaikka ihmiset kertoivat minun näyttävän hoikalta, Ruffieux kertoo.

Kun Ruffieux oli 15-vuotias, hän painoi vain 41 kiloa – painoindeksin näyttäessä vaarallista alipainoa. Kukaan ei kiinnittänyt huomiota miehen alipainoon ennen kuin hän joutui operaatioon jalkansa vuoksi.

Sairaalan vaa’alle astuttuaan lääkärit hätääntyivät ja ilmoittivat perheelle, että pahimmassa tapauksessa nuorella miehellä olisi elinaikaa vain muutama kuukausi.

Haluaa nyt auttaa muita samassa tilanteessa olevia

Onneksi Ruffieux pystyi kääntämään elämänsä suunnan psykiatrin avustuksella. Kaksi vuotta diagnoosin saamisen jälkeen mies painoi jo 66 kiloa. Hän kertoo syöneensä kunnolla ja hankkineensa lihaksia salitreenillä.

Nyt vuosia pahimman vaiheen jälkeen mies on perustanut YouTube-kanavan, jossa hän kertoo rehellisesti selviytymistaistelustaan. Hän haluaa kanavan avulla auttaa muita sairastuneita ja toimia heille motivaattorina.

– Minun täytyi työskennellä seitsemän vuotta päästäkseni tähän pisteeseen. Muutin itseni ja yhtäkkiä muiden auttamisesta tuli minulle erittäin tärkeä asia.

Hän haluaa myös lieventää myyttejä siitä, että anoreksia olisi vain naisten sairaus.

– Miesten ei pitäisi tuntea häpeää asian suhteen. Maailmassa on enemmän saman asian kanssa kamppailevia kuin uskoisi, eivätkä he kaikki ole tyttöjä, Ruffieux kertoo.

Myös tämä pojan selviytymistaistelu kertoo omaa tarinaansa periksi antamattomuudesta. 

3:25

Lähde: CatersNews

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.