Mainos

Anne täytti anniskelulupahakemusta keskellä metsää – kansanpuisto järjesti etätyöpäivän viettäjille sähköt ja netin: "Ihmiset ovat luovimmillaan metsässä"

1:59
Video: Tammelassa tehtiin etätöitä metsässä.

Tammelassa oli tänään mahdollisuus tehdä etätöitä metsässä. Kunta oli järjestänyt tietoliikenneyhteydet, ruokailumahdollisuuden ja tauko-ohjelmaa Saaren kansanpuistoon. Osanottajat kiittelivät kilvan luonnon helmassa työskentelyä.

Yrittäjä Anne Silmälä aloittelee vähän toisenlaista työpäivää keskellä metsää Saaren kansanpuistossa. Tammelan kunta on järjestänyt paikalle nettiyhteyden, sähköpistokkeita ja ruokailumahdollisuuden.

– Teen anniskelulupahakemusta tapahtumaan. Sen ajattelin ottaa askareeksi, kun on netti ja pystyy etsimään lomakkeita netistä ja täyttelemään niitä täällä luonnon keskelläkin,  OlutMylly Forssan yrittäjä Anne Silmälä kertoo.

"Aina ei tarvitse olla kliinisessä toimistossa"

Osanottajat voivat vapaasti etsiä itselleen mieluisan työpisteen. Monet toivovat, että etätöitä voisi tehdä luonnossa useamminkin.

– Kun tykkään liikkua luonnossa, niin miksei voisi tehdä välillä samalla töitäkin. Tämä on oikein hyvä juttu,  Tammelan Kunnan mittaaja-putkiasentaja Jonne Räsänen kiittelee.

Tammelan kunta järjesti nyt toista kertaa kaikille avoimen etätyöpäivän metsässä.

– Metsässä voi myös tehdä töitä eikä aina tarvitse olla toimistolla kliinisessä tilassa. Luonto lisää hyvinvointia ihmisille ja uskon, että ihmiset ovat luovimmillaan metsässä, Tammelan kunnan elinvoimakehittäjä Heidi Loukiainen vakuuttaa.

Yhteinen ruokatauko nuotion äärellä houkuttelee

Idea metsäetätyöpäivästä syntyi kunnassa luontevasti.

– Tammelan kunta on tunnettu kahdesta kansallispuistosta, Liesjärvestä ja Torronsuosta ja tietysti tästä Saaren kansanpuistosta, jossa nyt olemme. Kun mietittiin ja pohdittiin luontobrändiä ja yhdistettiin sitä etätyöhön ja työn tekemiseen luonnossa, siitä syntyi tämä Metsähub, Loukiainen paljastaa.

Etätyöpäivässä ei ole yksinäistä. Yhteiset ruoka- ja kahvihetket nuotion ääressä houkuttelevat osanottajat vaihtamaan kokemuksia ja kenties löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

– Tämä on mukavaa vaihtelua. On myös kiva tavata vähän uusia ihmisiä sellaisista paikoista, mitä ei ihan omassa konttorissa tule vastaan, Mikko Virtaperko Mainostoimisto Kukesta pohtii.

Saunomista ja hienoja näköaloja

Jos työnteko alkaa kyllästyttää, uusia näkökulmia löytyy lähellä sijaitsevasta Kaukolanharjun näkötornista.

Uusia ideoita voi syntyä myös saunan lauteilla. Etätyöpäivän osanottajille on varattu mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen.

Seuraava etätyöpäivä Tammelassa järjestetään loppukesällä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja