Anna ilmainen ja takuulla hyvää mieltä tuova lahja – lue hauskat ideat!

Budjetti saattaa mennä tiukille, kun muistettavia on iso liuta. Ostettujen lahjojen lisäksi voit antaa jouluna ikimuistoisen ilmaiseksi. Lisäksi lahjoitus on varmasti henkilökohtainen ja hyödyllinen.

Jouluna korostuu läheisten läsnäolo. Anna lahjaksi jotain, minkä saaja muistaa pitkään aaton mentyä.

Lupaudu lastenvahdiksi

Ystäväpiiriisi kuuluu ehkä lapsiperhe, jonka vanhemmilla on käytettävissä vain harvoja hetkiä kahdenkeskiselle laatuajalle. Tee nyt ystävänpalvelus ja lupaudu joulun kunniaksi jonain tulevana iltana ilmaiseksi lastenvahdiksi.

Halutessasi voit tehostaa lupausta lahjoittamalla parille esimerkiksi yhteisen matkalahjakortin kylpylään tai vaikkapa konserttiliput näiden suosikkiesiintyjän keikalle. Pöytävaraus romanttiseen ravintolaan ei myöskään liene hullumpi idea.

Pestaudu kuvaajaksi

Harvinaisen sukujoulun tai ystävien kesken vietetyn aaton kunniaksi voit lahjoittaa käyttöön kuvaajantaitosi. Näpsi illasta kauniita kuvia ja jaa ne myöhemmin juhlijoille joko netin välityksellä tai kokoa joulusta vaikka hauska kuvakirja tai kalenteri.

Käsintehty kirje

Istahda alas, ota esille kaunista kirjepaperia ja rustaa sille persoonallinen ja ajateltu kirje lähimmäiselle. Parhaiten tällainen lahja sopii ystävälle, jota et näe päivittäin. Kirjoita elämästäsi ajatuksella, jaa tärkeitä ajatuksia ja tapahtumia vuoden varrelta ja kysy kuulumisia. Ehkä saat lämpimän yhteydenoton heti joulun jälkeen sekä kiitokset muistamisesta.

Opeta parhaat taitosi

Jos olet ylittämätön kokki tai tiedät, että tiettyä reseptiäsi jumaloidaan, anna ilmainen oppitunti ruoanlaitossa. Sama pätee muihin kadehdittuihin taitoihin: nikkaroija tai käsityötaitaja voi myös opastaa muita harrastuksensa saloihin.

Ryhdy lenkkikaveriksi

Hyödyllinen ja mukava lahja on lupaus lähteä ystävän tai kullan tueksi säännöllisille lenkeille tai salille. Voit keksiä myös muita ilahduttavia yhteisiä harrastuksia ja hankkia itsellesi ja kumppanillesi vaikkapa liput keilaamaan tai kokeilemaan jotain jännää liikuntalajia, josta molemmat pitäisitte.

Hae suosikkireseptit Makuja-resepteistä, Leivontanurkasta tai

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja