Mainos

Ankkarock veti väkeä samanaikaisesta Flow-festivaalista huolimatta

Kesän viimeisenä suurena rockfestivaalina mainostettua Ankkarockia on vuosikausia vietetty Vantaan Korsossa elokuun alkupäivinä. Tänä vuonna Vantaan Korsossa järjestettävä Ankkarock oli kuitenkin siirretty kuun puoleen väliin.

Ajankohdan muutoksen takia pääkaupunkiseudulla oli nyt populaarimusiikin ystäville kaksi suurta festivaalia, joiden väliltä he joutuivat valitsemaan suosikkinsa. Moni kuluttaja, joka olisi muuten mennyt Ankkarockiin, valitsi Helsingin Suvilahdessa samaan aikaan järjestättävän Flow Festivalin.

Siirron taustalla Sonisphere

Päällekkäisyys oli kyllä Ankkarockia järjestävän Vantaan Festivaalit Oy:n tiedossa, kertoo Ankkarockin tiedottaja Johannes Kinnunen.

- Olisimme muuten pitäneet festivaalin tavalliseen tapaan elokuun ensimmäisen viikonloppuna, eli viikko sitten. Tänä vuonna kuitenkin Porin Sonisphere-festivaali siirtyi Ankkarockin "normaalille" viikonlopulle, Kinnunen kertoo.

Vantaan Festivaalien väki pohti aikansa kilpailutilannetta ja yleisöprofiileja ja tuli siihen tulokseen, että heviväen Sonisphere olisi rokottanut enemmän Ankkarockin yleisömäärää kuin indie-poppareille ja konemusiikin kuuntelijoille suunnattu Flow.

- Varmasti Flow kerää jonkin verran kävijöitämme, mutta vastaavasti meillekin tulee henkilöitä, jotka olisivat muuten menneet Flowhun.

Ankkarockin avauspäivä lauantai veti lopulta vähän alle 10 000 kävijää, kun viime vuonna Ankkarock-lauantaina Vantaan Korsossa bailasi 9 500 vierasta.

- Kävijämäärä on ihan linjassa viime vuosien kanssa. Mitään merkittävää muutosta viikonlopun vaihto ja päällekkäisyys Flown kanssa ei siis näytä tehneen, Kinnunen toteaa.

Myöskään Flown ei voi sanoa kärsineen päällekkäisyydestä: tapahtuman eiliset liput myytiin loppuun.

Don Huonojen vetovoima tallella

Don Huonojen kitaristi Kie von Hertzen. Kuvaaja: Jaakko Kilpeläinen

Yksi Ankkarockin eilisistä vetonauloista oli Don Huonot, joka palasi kesän ajaksi keikkalavoille seitsemän vuoden hiljaisuudesta. Takavuosien suomirock-suosikki teki kolmen keikan minikiertueen, jonka keikoista Ankkarock oli viimeinen.

Vuonna 2003 toimintansa lopettanut Don Huonot ei ole tähän mennessä suostunut comebackiin, vaikka Vantaan Festivaaleilta on kosiskeltu heitä aiempinakin kesinä. Tänä vuonna yhtye sai viimein valmiiksi pitkään valmistellun live-dvd:nsä ja julkaisi huhtikuussa Luurangot laatikossa -nimisen musiikkiboksin. Sen kunniaksi yhtye taipui minikiertueeseen.

Don Huonojen keikkakunto oli eilen sen verran kova, että asiasta tietämätön ei arvaisi mitään keikkataukoa koskaan olleen. Tämä liittynee siihen, että yhtyeen jäsenistä jokainen on jatkanut muusikon työtä Don Huonojen jälkeenkin ja pitänyt yllä soittotaitoaan ja esiintymisvirettään.

Erityisen aktiivinen on ollut yhtyeen kitaristi Kie von Hertzen, joka tälläkin viikolla on paitsi treenannut Don Huonojen päätöskeikkaa varten, myös masteroinut The Mama King -bändinsä esikoislevyä ja työstänyt suursuosikiksi nousseen veljesbändinsä Von Hertzen Brothersin ensi keväänä julkaistavaa albumia.

Yleisö ei ole seitsemässä vuodessa unohtanut Don Huonoja. Sen näki siitä, kuinka bändin väkevästi Ankkarockin yleisö reagoi Donkkari-hitteihin, kuten Riidankylväjä, Seireeni ja Hyvää yötä ja huomenta.

Ankkarock päättyy tänä iltana puoli yhdeltätoista. Illan viimeisiä esiintyjiä ovat Enter Shikari Yhdysvalloista, Suomi-festareiden ruotsalainen vakiovieras The Sounds sekä kotimaisen äärimetallin kansainvälinen kärkinimi, Suomessa nykyään harvoin esiintyvä Children of Bodom.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.