Mainos

Anette Olzon Nightwishin uudeksi laulajaksi

Nightwish joutui aikaistamaan uuden laulajan nimen paljastamista, kun yhtyeen single Eva vuoti toissapäivänä internetiin Britanniassa.

Kauan odotettu salaisuus on paljastunut, kun Nightwish-yhtye kertoi uuden laulajansa olevan ruotsalainen Anette Olzon.

Blyckert-sukunimeä aiemmin käyttänyttä Olzonia, 35, veikkailtiin Nightwishin laulajaksi jo ennakkoon. Hän siirtyi Nightwishin riveihin ruotsalaisyhtye Alyson Avenuesta. Tuota ennen hän on esiintynyt muun muassa musikaaleissa sekä Abban musiikkia esittävässä yhtyeessä.

Olzon on kotoisin musikaalisesta perheestä, ja hän on opiskellut musiikkia muun muassa Kööpenhaminan konservatoriossa ja Malmön musiikkiopistossa.

Yhtyeen internetsivullaan julkistetun haastattelun mukaan Olzonin valinta oli vaakalaudalla, koska hän on pienen lapsen äiti.

- Yhtye oli tehnyt jo laulajavalintoja aloittaessaan päätöksen, että olisi parempi, jos laulajaksi valitulla ei olisi lapsia, maailmankiertueet kun vievät Nightwishin jäsenet aina niin kauaksi aikaa pois kotoa, Olzon sanoo.

"Itsepäisenä ihmisenä" Olzon kuitenkin lähetti yhtyeelle Alyson Avenuen live-dvd:n, minkä jälkeen hän sai kutsun Suomeen Nightwishiä tapaamaan viime syyskuussa. Valituksi tulemisestaan hän kuuli tammikuun 30. päivänä.

- Tuomas soitti minulle ja höpisi niitä näitä, mainiten ihan ohimennen sivulauseessa: "Olemme muuten poikien kanssa päättäneet antaa sinulle todella paljon töitä tulevina vuosina...", Anette kertoo haastattelussa.

Nightwish joutui aikaistamaan laulajan nimen paljastamista, kun yhtyeen single Eva vuoti tiistaina internetiin Britanniassa. Single julkaistaan huomisaamuna. Pelkästään nettimyyntiin tulevan singlen tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Tarja Turusen seuraajaksi haki yli 2000 laulajaa ympäri maailmaa.

Nimi demosta

Nightwish perustettiin vuonna 1996 Kiteellä ja bändi on alusta asti soittanut melodista hevimetallia. Kaikki alkoi Tuomas Holopaisen ideasta yhdistää kosketinsoittimet, akustinen kitara ja Tarja Turusen upea, oopperamainen ääni. Tuolloin yhtyeessä oli kolme jäsentä: Holopainen, Turunen ja Erno "Emppu" Vuorinen. Yhtye sai nimensä ensimmäisellä demolla olleen kappaleen mukaan "Nightwish".

Vuoden 1997 alussa yhtyeeseen liittyi Jukka Nevalainen soittamaan rumpuja. Akustinen kitara korvattiin sähkökitaralla.

Huhtikuussa yhtye meni studioon ja nauhoitti seitsemän kappaletta. Nämä kappaleet ovat Angels Fall first -albumin rajoitetulla painoksella.

Yhtyeen musiikkia on kuvailtu muun muassa oopperametalliksi ja power metaliksi , sekä usein myös gothic metaliksi, vaikkei Nightwish varsinaisesti olekaan tyylilajin edustaja. Tuomas Holopainen kuvaili kerran yhtyeen musiikkia "melodiseksi hevimetalliksi naisäänellä".

Lähes kymmenvuotisen taipaleensa aikana Nightwish on ehtinyt julkaista yhteensä viisi studioalbumia. Ne ovat Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster, Century Child ja Once. Yhtyeen useimmat kappaleet on säveltänyt ja sanoittanut kosketinsoittaja ja yhtyeen johtohahmo Tuomas Holopainen.

Tarja Turusen erottaminen

Nightwish tunnetaan kuitenkin erityisen hyvin juuri vokalisti Tarja Turusen ansiosta. Lokakuussa 2005 juuri maailmankiertueen päätyttyä yhtyeen muut jäsenet päättivät kuitenkin erottaa Turusen Nightwishistä avoimella kirjeellä.

Erottamisen syyksi muut yhtyeen jäsenet ilmoittivat muun muassa Tarja Turusen rahanahneuden ja erimielisyydet yhtyeen kanssa.

Turusen manageri ja aviomies Marcelo Cabuli väittää, että Tarjan erottaminen Nightwish-yhtyeestä johtui Tuomas Holopaisen rakkaudesta hänen vaimoaan kohtaan, johon Tarja ei kuitenkaan koskaan vastannut.

Tuomas Holopainen kertoo myös, että Tarja Turunen olisi sanonut Torontossa lentokoneessa: "Minä en tarvitse enää Nightwishia." ja "Muista Tuomas, että voin jättää tämän bändin milloin vaan, päivän varoitusajalla."

Tarja Turunen vastasi avoimeen erokirjeeseen niin ikään avoimella kirjeellä muutama päivä erottamisen jälkeen.

Kokoelma-albumi Highest Hopes - The Best of Nightwish ilmestyi pari viikkoa ennen Nightwishin ja Tarja Turusen yhteistyön päättymistä.

Kokoelma-albumia on myyty Suomessa tuplaplatinan verran, ja se oli Suomessa vuoden 2005 myydyin albumi.

Turusen paikkaa haki parituhatta

Turusen paikkaa on hakenut yli 2000 laulajakandidaattia, ja hakuprosessi on saanut paljon kansainvälistäkin huomiota.

Alun perin yhtye aikoi julkistaa uuden vokalistin yhdessä tuoreen singlensä Evan kanssa. Julkistamista aikaistettiin kuitenkin lähes viikolla, sillä Eva vuoti yllättäen nettiin.

Nettihuhuissa kiteeläisbändin solistiksi on veikkailtu useampaakin henkilöä. Esimerkiksi Tristania-yhtyeen Vibeke Stenen väitettiin keväällä olevan yhtyeen uusi vokalisti. Myös norjalaiset Liv Kristine Espenaes Krull ja Kari Rueslåtten sekä italialainen Cristina Adriana Chiara Scabbia ovat olleet huhuissa sitkeästi mukana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.