Android-puhelimissa havaittu erikoinen vika: Omat tekstiviestit löytyvät Googlesta oudoilla hakusanoilla

0:30

Android-puhelimista on löydetty todella erikoinen bugi. Kun puhelimen Google-hakuun kirjoittaa tiettyä hakuja tai hakuja tehdessä tekee kirjoitusvirheen, voi löytää tulokseksi listan omia tekstiviestejään. Bugista uutisoivat muun muassa Betanews ja Suomessa Ilta-Sanomat.

Katso yllä olevalta videolta, miten voit tilata Googlen sinusta tallentamat tiedot itsellesi!

Reddit-käyttäjä Krizastro huomasi neljä päivää sitten bugin ensimmäisenä. Kun hän kirjoitti hakuun sanan "the1975..com", tuli Googlen hakutuloksista tulokseksi hänen omia, viimeaikaisia tekstiviestejään.

Toinen kommentoija huomasi saman tuloksen kirjoittaessaan hakuun kotikaupunkinsa matkatoimiston nimen "Vizela viagens". Muiden Reddit-kommentoijien sama voi onnistua myös muun muassa sanayhdistelmillä "Izela viagens" ja "Zela viagens".

Sama on toistunut useilla Android-laitteilla OnePlussasta Samsung Galaxyyn ja Noteen sekä Nokiaan ja Google Pixeliin. Näyttää myös siltä, että bugi koskee vain Android-laitteita. IOS-puhelimissa samaa ei olla huomattu.

Jokainen voi itse kirjoittaa Android-laitteella hakukoneeseen jonkin yllä mainituista hakulausekkeista, ja kokeilla, löytyykö tulokseksi Googlesta omia viestejään. Omat viestit näkyvät toki vain käyttäjälle itselleen.

Vielä ei osata sanoa, mistä ihmeellinen bugi johtuu. Sinänsä tekstiviestien näkyminen hakutuloksissa ei ole bugi, sillä se on myös Googlen ominaisuus. Ihmeellistä sen sijaan on, että tekstiviestit löytyvät näillä hakusanoilla.

Android-laitteen asetuksista voi kuitenkin estää ominaisuuden. Kulje polkua Asetukset > Sovellukset > Google > Käyttöluvat > Käännä Tekstiviestit kohta pois.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja