Mainos

Analyytikko: iPhone 7 Plussan kysyntä odotettua parempaa – räjähtelevät Galaxy Note 7:t syynä?

KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuon mukaan iPhone 7 Plussan kysyntä on osoittautunut odotettua paremmaksi.Kuo tunnetaan erityisen hyvistä tiedoistaan tulevista Apple-tuotteista. Kuon tuoreesta raportista kertoo muun muassa 9to5Mac.

iPhone 7:n toimitukset ovat kuitenkin jäämässä alle iPhone 6s:n, Kuo toteaa. iPhone 7:ää ja iPhone 7 Plussaa ennakkotilattiin suunnilleen toisiaan vastaavat määrät. Kuo nosti nyt ennustettaan loppuvuoden iPhone-toimituksista 60-65 miljoonasta 70-75 miljoonaan, mutta iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan toimitukset olisivat silti jäämässä jälkeen iPhone 6s -lanseerauksesta.

Yhtenä syynä erityisesti suuremman iPhone 7 Plussan suosioon Kuo pitää Samsungin epäonnistumista Galaxy Note7:n kanssa. Kun asiakkaat eivät halua itselleen räjähtävää – tai edes räjähtävän maineessa olevaa puhelinta – ovat he siirtäneet katseensa muualle, mikä hyödyttää Applea. Lisäksi toinen iPhone 7 Plussaa tukeva tekijä on vain siitä löytyvä kaksoiskamera.

KGI:n kyselyn perusteella iPhone-väreistä suosituin on uusi kiiltävä peilimusta, jonka valitsi 30-35 prosenttia ennakkotilaajista maailmanlaajuisesti, Kiinassa jopa 45-50 prosenttia. Kyseinen väri on herättänyt paljon huomiota myös naarmuuntumisherkkyydellään.

Tallennusmuistivaihtoehdoista suosituin on ollut malliston keskimmäinen 128 gigatavua tarjoava vaihtoehto.

iPhone 7 -puhelinten alun toimitusvaikeudet johtuvat useammasta kuin vain yhdestä tekijästä. Plus-mallin hyvän kysynnän ohella syitä ovat peilimustan värin suosio sen ollessa Applelle huomattavasti muita vaikeampi valmistaa johtaen vain 60-70 prosentin tuotantosaantoon. Toisin sanoen peilimustan värin kanssa sutta ja sekundaa syntyy muita värejä enemmän. Lisäksi iPhone 7:t tulivat tänä vuonna myyntiin 28 maassa ensimmäisessä aallossa verrattuna esimerkiksi vain 12 maahan viime vuonna, mikä on heikentänytsaatavuustilannetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.