Analyytikko: Facebook uhkaa kansantaloutta

Facebook voi olla riski amerikkalaiselle kansantaloudelle. Näin sanoo sosiaaliseen mediaan hukattuja minuutteja yhteen laskenut analyytikko Michael Fitzpatrick.

Amerikkassa ollaan huolissaan, thefitzpatricks.net kertoo. Facebookissa vieraileminen työaikana voi tuntua pikaiselta visiitiltä, mutta asiantuntijan mukaan netissä kulutetaan niin paljon aikaa, että sosiaalinen media on riski kansantaloudelle.

ConnectSolutionsin analyytikko Michael Fitzpatrick on arvioinut, että amerikkalaiset viettävät Facebookissa työpäivän aikana seitsemän minuuttia. Aika tuntuu vähältä, mutta kun Facebookissa kulutettu aika lasketaan yhteen, puhutaan jo pitkästä ajasta - ja mikä pahinta työnantajan kannalta, samalla menetetään paljon rahaa.

Fitzpatrickin laskelmien mukaan Facebookista johtuvat menetykset ovat jopa 28 000 000,000 dollaria vuodessa.

Amerikassa arvioidaan olevan noin 48,000,000 työntekijää. Jos yksi ihminen kuluttaa päivässä seitsemän minuuttia Facebookissa, kaikki amerikkalaiset kuluttavat Facebookissa huiman määrän aikaa, yhteensä 336 000 000 minuuttia. Joka päivä amerikkalaiset työnantajat menettävät siis 140 000 000 dollaria vain Facebookin tähden.

Laskelmat ovat tietysti vain suuntaa antavia, sillä kaikki amerikkalaiset eivät vietä aikaa Facebookissa. Tauoille on myös paikkansa. Aivot tarvitsevat välillä taukoja toimiakseen taas tehokkaasti.

MTV3/Helmi

Lähde: thefitzpatricks.net

Kuvat: Shutterstock/Mathom/Yuri Arcus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja