Mainos

Amputointi ja mahdollinen aivovaurio – aivokalvontulehdus vei alle vuoden ikäisen tytön hetkessä tehohoitoon

Epätoivoiset vanhemmat eivät voi tehdä muuta kuin toivoa parasta heidän alle vuoden ikäisen lapsensa puolesta.

Lääkäreiden ennusteen mukaan Kia-tyttö tulee menettämään vakavan sairauden seurauksena kaikki raajansa, mutta myös kuulonsa ja näkönsä. Lääkärit ovat lisäksi antaneet 90 prosentin mahdollisuuden siihen, että bakteeriperäinen tulehdus on ehtinyt aiheuttaa tytölle aivovaurion.

Tytön äiti Vikki ei ole poistunut tyttärensä rinnalta sen jälkeen, kun lapsi kiidätettiin tehohoitoon reilu neljä viikkoa sitten. Lääkäreiden ennusteista huolimatta tytön vanhemmat elättelevät toivoa siitä, että tyttö pystyisi vielä joskus kuulemaan ja näkemään vanhempansa ja sisaruksensa. 

– Vikki ei ole lähtenyt sairaalasta. Hän tuntee syyllisyyttä ja pelkää jotain pahaa tapahtuvan, jos hän lähtee sairaalasta. Se on sydäntäsärkevää, Vikkin täti Donna Gott kertoo.

Viime viikon maanantaina tytölle suoritettiin ensimmäinen suurempi operaatio, kun hänen toinen jalkansa ja toinen kätensä amputoitiin. Sairaalan henkilökunnan mukaan tämä on pahin tapaus, jonka meningokokki on heidän tietojensa mukaan aiheuttanut viimeisen 25 vuoden aikana.

Pikkutytön tulevaisuudesta ei voida antaa takeita

Vain kaksi päivää ennen sairastumista Kia oli osallistunut vanhempien sisarustensa kanssa yhteiskuvaan, jonka vanhemmat pelkäävät jäävän tytön viimeiseksi. Muutama päivä myöhemmin äiti alkoi huolestua tyttärestään, joka ei vaikuttanut lainkaan omalta itseltään. Tyttö ei ollut halukas tervehtimään edes kotiin saapunutta isäänsä, mitä ei ollut tapahtunut koskaan aiemmin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vanhemmat valvoivat kuumeisen ja voimattoman tytön kanssa puoleenyöhön saakka, jonka jälkeen koko perhe kävi nukkumaan. Vain muutamaa tuntia myöhemmin vaisto herätti isän, joka meni tarkistamaan tyttärensä kunnon. Valot päälle pantuaan häntä kohtasi kauhea näky; tytön kasvoja, niskaa ja koko vartaloa peitti verinen ihottuma.

Ambulanssi kiidätti nopeasti huonoon kuntoon menneen tytön sairaalaan, jossa bakteeriperäiseen aivokalvontulehdukseen sairastuneen tytön selviytymismahdollisuudet todettiin erittäin pieniksi. Tapahtuneesta järkyttyneet vanhemmat saivat kuulla lisää huonoja uutisia, kun lääkärit totesivat raajojen amputoimisen ainoaksi vaihtoehdoksi. Aivokuvaus paljasti lisäksi, että sairaus oli saattanut vahingoittaa tytön aivoja pysyvästi, eikä hän tulisi enää koskaan näkemään tai kuulemaan.

Voimakkaan lääkityksen vuoksi lääkärit eivät ole vielä pystyneet tekemään tarkempia tutkimuksia, mutta tytön kuntoa tarkkaillaan koko ajan. Hyvä uutinen on, että tyttö hengittää jälleen itsenäisesti ja hänet on saatu irrotettua hengityskoneesta. Muuta ennustetta tytön tulevaisuudesta ei ole voitu antaa, vaan vanhemmat joutuvat elämään päivä kerrallaan. 

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.