Ampumahiihtotähti Dorothea Wierer hyytyi pahoin Kontiolahdella – kertoi nyt syyn: "Ehkä minun pitää testata suomalaista vodkaa"

Italian ampumahiihtotähti Dorothea Wierer hyytyi pahoin naisten maailmancupin avauskisassa Kontiolahdella. 32-vuotias Wierer kertoi Expressenille kärsineensä flunssasta.

Wierer sai kilpailuun loistavan startin. Hän ampui puhtaasti ensimmäisessä ammunnassa, toisessa tuli yksi huti ja kolmannessa Wierer pudotti kaikki taulut. Viimeinen ammunta meni täysin pieleen, tuloksena kolme hutia. Hiihtoladulla oli erityisen tuskaista ja italialainen jäi vasta sijalle 38. 

– En ole voinut hyvin viime päivinä, olen ollut sairaana. Kurkku on ollut kipeä ja on ollut kuumetta. Halusin silti testata kilpailemista, mutta se ei toiminut koko matkaa. Oli kymmenen astetta pakkasta ja todella raskasta, kun tulin Kontiolahdelle. Sitten tulin kipeäksi, Wierer kertoi.

– Ehkä minun pitää testata suomalaista vodkaa, Wierer totesi.

Wierer joutui jättämään Kontiolahden viestikisan väliin sairauden vuoksi. Italialainen muutti täksi kaudeksi valmistavaa harjoitteluaan.

– Harjoittelin poikien kanssa kesällä, jotkut heistä ovat todella nuoria ja nälkäisiä. Se oli todella inspiroivaa, Wierer sanoi.

32-vuotias Wierer on voittanut urallaan kolme olympiapronssia sekä kymmenen MM-mitalia, joista kolme ovat kultaisia. Hän on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kahdesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja