Ampumahiihdon supertähti Laura Dahlmeierista huolestuttavia uutisia – harjoittelu jää tauolle

Ampumahiihdon supertähti, kaksinkertainen olympiavoittaja ja seitsenkertainen maailmanmestari Laura Dahlmeier vetäytyy lääkärien suosituksesta "joksikin aikaa" harjoitustauolle, tiedottaa Saksan hiihtoliitto.

Videolla ampumahiihdon edellisen maailmancup-kauden päätös.

Dahlmeieria ovat koetelleet viime aikoina takaiskut. Heinäkuussa hän esimerkiksi loukkaantui pyöräilyonnettomuudessa, ja sittemmin hän joutui sivuun hammasoperaation takia ja kärsi pitkittyneestä infektiosta.

Saksan hiihtoliiton maajoukkuelääkäri Klaus-Jürgen Marquardtin mukaan Dahlmeierin immuunijärjestelmä on heikentynyt viime kuukausien terveysongelmien myötä.

– Korkea intensiteetti, suuret harjoitusvolyymit tai stressi ovat nykyisessä tilanteessa ehdottoman haitallisia, joten päätimme yhdessä, että Laura vetäytyy tauolle toipuakseen täysin, Marquardt kommentoi.

Urheilijalle tilanne on hankala. 

– Olin aika varma, että pystyisin käsittelemään stressintäyteisen olympiakauden hyvin, mutta joka kerta kun ajattelin selvinneeni, ilmaantui uusi infektio tai terveysongelma. Niinpä muutamat viime viikot eivät ole olleet minulle helppoja, Dahlmeier sanoi.

Dahlmeier on kertonut haluavansa jatkaa uraansa vuoden 2020 MM-kisoihin saakka. Ei ole kuitenkaan varmaa, pystyykö supertähti osallistumaan ainakaan tulevan maailmancup-kauden avaukseen Pokljukassa joulukuun vaihteessa.

Dahlmeier uskoo, että hän pystyy myöhemmin harjoittelemaan vielä entiseen malliin, kun hän on täysissä voimissa.

– Minun täytyy vain kuunnella kroppaani ja antaa olla, vaikka se ei olekaan minulle helppoa.

Dahlmeier, 25, voitti helmikuussa Pyeongchangissa olympiakultaa pikamatkalta ja takaa-ajosta sekä pronssia normaalimatkalta. Kunnioitettavan arvokisamenestyksensä lisäksi Dahlmeier on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kaudella 2016–17.

Lue myös:

    Uusimmat