Ammutko ilotulitteita? Muista tämä tuore laki

Uusivuosi on räiskyvä juhla, josta voi tulla myös vahinkoja. Tukes muistuttaa turvallisuussäännöistä, joiden avulla ilotulitteet lentävät taivaalle ilman tuhoja. Tärkein turva ovat suojalasit, jotka tulivat pakollisiksi Suomessa vuonna 2009.

Ilotulitteet ovat kauniita, mutta vaarallisia. Tukes kampanjoi tänä vuonna erityisesti suojalasien käytön puolesta, jotka tulivat muutama vuosi sitten pakollisiksi.

− Suojalasipakko koskee ilotulitteiden ampujia, mutta Tukes suosittelee myös katsojien käyttävän niitä. Lasit suojaavat tehokkaasti ilotulitteiden kipinöiden ja roiskeiden aiheuttamilta silmävammoilta. Laseja voi ostaa samasta myyntipisteestä kuin ilotulitteitakin, muistuttaa yli-insinööri Harri Roudasmaa Tukesista.

Ilotulitemyynti alkaa 27.12. ja jatkuu 31.12. asti. Raketteja ja muita ilotulitteita saa uudenvuodenyönä ampua kello 18−02 välisenä aikana. Niiden myyminen ja luovuttaminen alaikäisille on kielletty. Myynnissä valvotaan ikärajojen noudattamista ja vanhempien vastuulla on huolehtia siitä, että ilotulitteita ei joudu alaikäisten käsiin.

Näin ammut ilotulitteet turvallisesti

  • Valitse riittävän aukea alue ampumispaikaksi.
  • Lue tarkasti käyttöohjeet ja noudata turvaetäisyyksiä.
  • Tue ilotulitteet kunnolla, käytä tarvittaessa ampumistelinettä.
  • Monissa kaupungeissa ilotulitteiden käyttö on kielletty keskusta-alueilla. Rajoitukset Pelastustoimen sivuilla.
  • Ilotulitteiden käyttäminen päihtyneenä on ehdottomasti kielletty.

Lähde: Tukes

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja