Ammattiliitto Pro laajentaa kahden viikon päästä odottavaa lakonuhkaa

Ammattiliitto Pro ilmoittaa laajentavansa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa. Laajennuksen myötä maanantaina 10. helmikuuta alkava lakko koskisi entistä useampaa yritystä.

Laajennuksen myötä lakonuhan piiriin kuuluvat esimerkiksi Koneen kaikki toimipaikat sekä Enston ja Cargotecin toimipisteitä. Aiemmin lakonuhan piiriin ovat kuuluneet esimerkiksi Meyer Turun telakka, ABB:n kaikki toimipaikat, Nokian tehdas Oulussa, Valmet Automotiven autotehdas Uudessakaupungissa ja Terrafamen kaivos Talvivaarassa.

Lakko olisi aiemman ilmoituksen mukaan kaksiviikkoinen ja päättyisi siten 23. helmikuuta.

​​​​​​​


Teknologiateollisuuden ja kemian alan toimihenkilöitä koskevan lakon oli alun perin tarkoitus alkaa tulevana maanantaina. Työministeri Tuula Haatainen (sd.) kuitenkin päätti siirtää lakonuhkaa näillä aloilla kahdella viikolla. Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kritisoi Haataisen päätöstä.

Lakon siirtäminen on harvinainen toimenpide. Työriitoja voidaan siirtää enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuisi yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin tai vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua.

Lakonuhan siirto ei vaikuttanut myös aiemmin ilmoitettuun metsäteollisuuden toimihenkilöiden työnseisaukseen, jonka on tarkoitus alkaa yhdessä paperi- ja selluteollisuuden sekä mekaanisen metsäteollisuuden eli sahojen ja vaneritahtaiden kanssa maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat