Amerikkalaisnainen meni nukkumaan karmeasta päänsärystä kärsien – heräsi puhuen brittiaksentilla

Naisella todettiin erittäin harvinainen vieraan aksentin syndrooma.

Seitsemän lapsen äiti Michelle Myers, 45, ajatteli ”jyskyttävän” päänsäryn menevän yön aikana ohi, mutta pari tuntia nukkumaanmenon jälkeen nainen tajusi jonkin olevan vialla: Hän ei tuntenut vasenta puolta kehostaan.

Arizonassa asuva Michelle kiidätettiin läheiseen sairaalaan, jossa hänen todettiin kärsivän afasiasta, puheen tuottamisen häiriöstä, joka aiheutuu yleensä aivovaurion tai -halvauksen seurauksena. Jonkin aikaa Michellen lauseissa ei ollut mitään järkeä, kunnes ensimmäisen kunnon lauseen muodostaminen onnistui.

Perhe joutui kuitenkin yllättymään, kun Oklahomassa kasvanut nainen alkoi puhua selkeällä brittiaksentilla. Jopa lääkärit olivat yllättyneitä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Erittäin harvinainen syndrooma

45-vuotiaalla äidillä diagnosoitiin niin kutsuttu vieraan aksentin syndrooma. Vaiva on erittäin harvinainen, sillä tapauksia on raportoitu vain 60 vuoden 1907 jälkeen. Yksi tapaus sattui esimerkiksi vuonna 2016 Yhdysvalloissa, kun teinipoika sai pelin seurauksena päävamman ja alkoi puhua sujuvasti vierasta kieltä.

Michellen vaiva diagnosoitiin vuonna 2015, ja siitä lähtien tähän päivään saakka Michelle on puhunut brittiaksentilla. Lääkärit arvioivat, että aksentin muutos johtui migreeni-infarktista, vakavasta migreenistä, jonka oireet muistuttavat aivohalvausta.

– Se on itseasiassa aika vaarallinen. Se näyttää aivan aivohalvaukselta, mutta ei ole sitä. He eivät tiedä, mikä laukaisee sen, Michelle kertoo.

Sama on tapahtunut aiemminkin

Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Michellen aksentti muuttui. Jo vuonna 2011 nainen kärsi kolme päivää kestäneestä päänsärystä mennessään päiväunille. Kun Michelle heräsi, hän huusi yhtä lapsistaan ja huomasi äänensä muuttuneen.

Michelle oli alkanut puhua irlantilaisella aksentilla.

– Luulin, että lääkärit ajattelisivat minun olevan hullu. Ensin ihmiset nauroivat. He luulivat, että leikin, mutta nopeasti he huomasivat paniikkini, Michelle kertoo.

Aksentti nolotti Michelleä, mutta hän oletti sen lopulta katoavan. Ja niin kävikin kahdeksan päivän päästä.

– Yhtenä aamuna heräsin, eikä se ollut enää niin paha. Iltapäivään mennessä se oli kokonaan kadonnut ja niin oli päänsärkykin.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aksentti vaihtui Krokotiilimiehen puheeksi

Sama sattui uudelleen vuonna 2014. Ensin Michelle tunsi terävää kipua päässään, ja suljettuaan silmänsä nainen heräsi kipuun vasemmalla puolellaan. Käsi meni tunnottomaksi, ja puhe vaikeutui. Kahden päivän ajan Michelle puhui kuin Krokotiilimies.

Nyt saatuaan diagnoosin vaivaansa Michelle yrittää löytää hoitoa. Äiti on käynyt jo useiden spesialistien ja neurologien luona, mutta samalla hän haluaa myös levittää tietoisuutta harvinaisesta sairaudesta. Michelle on myös liittynyt vieraan aksentin syndroomaa sairastavien tukiryhmään Facebookissa.

– Antaisin mitä tahansa ollakseni normaali. Antaisin mitä tahansa. Harvinaiset sairaudet ovat todella emotionaalisia. Tunnet itsesi todella yksinäiseksi, eristetyksi. Haluan auttaa ihmisiä, jotta heidän ei tarvitse elää pelossa, Michelle sanoo.

Lähde: FoxNews

***

3:59

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja