Amerikkalaismies yritti saada varastetun autonsa takaisin kenties typerimmällä mahdollisella tavalla

LAPD jahtasi kuusipyöräistä Fordia Los Angelesissa 0:45
KATSO MYÖS: Uskomaton video on kuin GTA-pelistä! Poliisi jahtasi 350 000 dollarin kuusipyöräistä lava-autoa halki Los Angelesin.

Autovarkauden uhriksi joutuminen olisi epämukavaa kenestä tahansa, mutta se ei silti oikeuta tuhlaamaan viranomaisten kallisarvoisia resursseja keksityillä väitteillä.

38-vuotiasta texasilaismiestä odottaa syyte väärästä ilmiannosta. Anthony Ray Grayn auto kyllä varastettiin, mutta kaveri laittoi tarinaan sen verran paljon värikynää, ettei virkavaltaa toden totta naurattanut, kun tapahtumien todellinen kulku paljastui.

Gray oli viime viikolla vieraillut austinilaisella huoltoasemalla varhain aamulla jättäen ajoneuvonsa käyntiin asiointinsa ajaksi. Huoleton toiminta kostautui nopeasti, sillä läheisessä Kiassa istuneet pitkäkyntiset bongasivat Grayn käyntiin jääneen Jeepin, eivätkä jääneet pyörittelemään peukaloitaan.

Kun Gray palasi asioiltaan, oli hän häkeltynyt autonsa kohtalosta. Hän teki varkaudesta ilmoituksen poliisille, mutta sen sijaan, että hän olisi kertonut tapahtumien kulusta totuudenmukaisesti, heitti hän vesille melkoisen kalavaleen.

Gray nimittäin kertoi, että varastetun Jeepin takapenkillä istui hänen puolivuotias lapsensa.

Poliisi ymmärrettävästi suhtautui pienen lapsen kidnappaukseen aivan eri vakavuudella kuin autovarkauteen, ja juuri tämä oli Grayn tarkoituskin. Hän myönsikin jälkikäteen vain halunneen autonsa löytyvän nopeammin.

Se, mitä Gray ei mitä ilmeisimmin ajatellut tehtyään ilmoituksen kidnappauksesta, oli se, kuinka virkavalta reagoisi auton paikallistamisen jälkeen. Jeeppi nimittäin löytyi parissa tunnissa, mutta koska autosta ei ymmärrettävistä syistä löydetty jälkeäkään pienestä lapsesta, muuttui tehtävä kadonneen lapsen etsinnäksi.

Tieto kidnapatun lapsen etsinnästä tavoitti nopeasti myös median. Asioiden todellinen laita lähtikin aukenemaan vasta sen jälkeen, kun Grayn puolivuotiaan lapsen kanssa ollut sukulainen sattui katsomaan uutislähetystä, jossa kerrottiin lapsen katoamisesta. Hän ilmoitti viranomaisille, että lapsi on hänen kanssaan, eikä tällä ole minkäänlaista hätää.

Ei täysin ainutlaatuinen tapaus

Kerroimme vastaavanlaisesta tapauksesta viime vuonna. Tuolloin 37-vuotias mies ja 40-vuotias nainen joutuivat itse pidätetyiksi sen jälkeen, kun heidän autonsa oli varastettu. Myös tämä kaksikko kertoi poliisille, että varastetun auton takapenkillä oli istunut heidän pieni lapsensa.

Viranomaiset reagoivat vakavaan ilmoitukseen tuolloinkin kaikella käytössään olevalla voimalla aina poliisihelikopteria myöten. Intensiiviseksi ja väsymättömäksi kuvailtu operaatio tuotti tulosta, sillä varastettu auto löytyi muutamassa tunnissa, mutta väite takapenkillä istuneesta lapsesta paljastui nopeasti perättömäksi.

Lue myös:

    Uusimmat