Black Lives Matter -mielenosoittajat kohtasivat poliisia tukevan ryhmän Yhdysvalloissa, yhtäkkiä kuului pamaus: TV-ryhmän turvamiestä epäillään henkirikoksesta

0:42

Yksi ihminen on kuollut ampumisessa Yhdysvaltain Denverissä, kertovat amerikkalaismediat.

Poliisi on pidättänyt tapaukseen liittyen yhden henkilön.

Tapahtuman aikaan paikalla oli kaksi mielenosoittajaryhmää. Toinen ryhmä osoitti mieltä tummaihoisten oikeuksien puolesta Black Lives Matter -mielenosoituksella ja toinen ryhmä järjesti mielenosoituksen poliisin tueksi. Uhri oli mukana poliisia kannattavassa mielenosoituksessa, ja aluksi väitettiin, että ampuja olisi vasemmistolaisen Antifa-liikkeen kannattaja, kertoi uutissivusto The Hill.

Paikalla olleet todistajat ovat kertoneet kuulleensa pamauksen taidemuseon läheltä. Videolta on nähtävissä, kuinka tämän jälkeen poliisit ottavat tilanteen haltuun ja laittavat monta ihmistä maihin. 

Paikallinen uutiskanava, 9News, on kertonut epäillyn ampujan olleen heidän palkkaama yksityinen turvamies. Hänen tehtävänsä oli suojella toimittajia. Uutiskanavan mukaan poliisi pidätti alun perin myös kanavan tuottajan, mutta hän on päässyt vapaaksi. Tuottaja ei liity ampumavälikohtaukseen.

Paikalla ollut silminnäkijä Michael Lopez kertoo videolla tilanteesta järkyttyneenä.'

– Mielenosoituksen tarkoitus oli saada ihmiset ymmärtämään, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu poliisiväkivaltaan liittyen. Sitten tilanne päätyy tähän. Tämä ei ole okei.

Denverin poliisi tviittasi myöhemmin, että ampujalla ei näytä olleen mitään poliittisia motiiveja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja