Amerikkalainen Alison myöntää, ettei halua koronakaranteenin loppuvan – selittää syyt: "Tiedän, että ajatukseni ovat vastoin yleisiä mielipiteitä"

"Jumissa"kotona? Tämän vuoksi etätöissä on ihanaa 0:38
Voit nyt tehdä töitä pyjamassa. Kukaan ei saa koskaan tietää! Näistä syistä etätyö on paljon ihanampaa kuin toimistolla istuminen.

Alison tunnusti netissä, että ei koe halua hurrata, kun perheet kotiin pakottanut koronakaranteeni päättyy; hän on nimittäin jo ihastunut elämän uuteen, hitaampaan tahtiin.

"Entä, jos en halua karanteenin päättyvän?"

Näin pohtii Alison Bogle Austin Moms -äitiyssivustolla. Nainen kertoo miettineensä asioita itsekseen ja tuntevansa, ettei tahdo sosiaalisen eristäytymisen ja pakollisen kotona istumisen loppuvan.

– Tiedän, että ajatukseni ovat vastoin yleisiä mielipiteitä, joten olen pitänyt ne itselläni, amerikkalainen Alison toteaa.

"Osa minusta ei halua hurrata, kun karanteenin potentiaalinen loppu on näkyvissä"

Alison käy videoneuvotteluja, joissa haaveilee tuttaviensa kanssa ravintoloista ja hiustenleikkuusta. Vaikka hän ottaa osaa puheenaiheisiin ja kaipaa osaltaan esimerkiksi elokuvissa käyntiä ja lounastreffejä, hän kokee, että ei halua karanteenin päättyvän.

– En tietenkään halua, että ihmiset sairastuvat ja kuolevat. Tietenkään en halua, että ihmiset menettävät työnsä ja kokevat vaikeita aikoja, tämä on toivoakseni sanomattakin selvää, Alison kuvaikee.

– Mutta osa minusta ei halua hurrata, kun karanteenin potentiaalinen loppu on näkyvissä.

"Saimme ja annoimme toisillemme pahimmat puolet itsestämme"

Alisonin mukaan perheen lapset ovat koulusta palatessaan usein väsyneitä, nälkäisiä ja kiukkuisia sekä innostuneempia ystäviensä kanssa hengailemisesta kuin äidistään. Kotikoulun ja karateeni aikana Alison on saanut viettää laadukasta aikaa lastensa kanssa.

– Kun aviomieheni tuli (ennen) kotiin töistä puoli seitsemän illalla, hän oli uupunut pitkästä päivästä. Itse olin uupunut lasten koulunjälkeisistä harrastuksista ja siitä, että ihmiset ovat nyreitä, kun yritän tehdä illallista. Saimme ja annoimme toisillemme pahimmat puolet itsestämme, Alison kuvailee.

Ystävä olikin samaa mieltä karanteenin loppumisesta

Nytkin hän tapaa miestään iltaisin, mutta tämä ei ole työmatkasta stressaantunut. Pari syö lounasta päivisin yhdessä ja Alison nauttii nyt yhteishetkistä enemmän kuin aiemmin – ne eivät enää ole täynnä päivän haasteiden aiheuttama stressiä.

Ystäviensä kanssa kävellessään Alison on pitänyt tuntemuksensa itsellään. Kun hän sitten päätyi kertomaan ajatuksiaan ystävälleen, tämä tunnusti yllättäen ajattelevansa samoin.

– Olimme molemmat samaa mieltä siitä, että olisi ihanaa viettää hieman aikaa yksin. Ja saada hiustenleikkuu, luojan tähden. Mutta näiden lisäksi olemme ihastuneet tähän hitaampaan tahtiin. Emme enää juokse itseämme uuvuksiin asti ajellessamme autolla urheiluharrastuksiin, Alison kuvailee.

– Lauantait eivät enää ole täynnä synttäreitä, joita on kolmet peräkkäin. Sen sijaan ne ovat täynnä vaelluksia ulkona, lukemista tai pelkkää oleskelua.

"Olen rakastanut sitä, että minut pakotettiin hidastamaan tahtia"

Alison ystävineen on koronakaranteenin aikana valinnut tarkkaan, kenen kanssa aikaansa viettää.

– Tämä on ollut aikaa, jona voi todella selvittää, kenen kanssa oikeasti olemme läheisiä, ja hakeutua noiden ihmisten seuraan muiden sijaan. On ollut hyvin kiinnostavaa nähdä, millainen oloni on, kun en ole tekemisissä niiden ihmisten kanssa, jotka jättävät minut uupuneeksi sen sijaan, että olisin virkistynyt. Se tuntuu hyvältä.

Alison onkin nauttinut siitä, että saa viettää rakastavaa aikaa perheensä kanssa. Hän arvostaa koronakaranteeniaikaa.

– Olen rakastanut sitä, että minut pakotettiin hidastamaan tahtia ja ottamaan tauko elämän elämisen henkisestä taakasta. Meille kaikille tulee olemaan haaste ottaa ne asiat, joita olemme oppineet tästä pakkotauosta, ja soveltaa niitä elämään "oikeassa maailmassa", Alison sanoo.

Hän itse aikoo jatkossa sanoa "ei" useammin ja viettää enemmän aikaa pelkästään kotona, tekemättä mitään.

– Kaikkein arvokkaimmat asiat minulle ovat ne ihmiset, jotka ovat aivan tässä käsieni ulottuvilla, ja olen niin kiitollinen, että olen saanut pidellä heitä tiukemmin ja arvostaa heitä enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat