American Idol -tähti avautuu syövästään – 18 kasvainta, kilpirauhasen poisto ja kemoterapiaa

Vain 20-vuotias laulaja sai syöpädiagnoosin viime keväänä.

Jaclyn Miskanic, eli taiteilijanimeltään Jax, sijoittui kolmanneksi viime vuoden American Idol -laulukilpailuohjelmassa. Ohjelman kautta kovaan nousukiitoon lähtenyt ura oli kuitenkin pakko laittaa ainakin hetkeksi tauolle, kun tähti sai kuulla sairastavansa kilpirauhassyöpää.

People-julkaisu kertoo artikkelissaan, että musiikkiteollisuuden täystyöllistämä Jax sai diagnoosin täysin yllättäen. Hänen koko kilpirauhasensa poistettiin ja loppuvuodesta edessä on kemoterapia. 

– Olin ruokakaupassa, kun tunsin kurkussani jotain outoa. Luulin, että se on poskiontelontulehdus, koska olin usein ollut flunssainen, Jax kertoo People-lehdelle.

Lääkäri halusi kuitenkin rutiininomaisesti ottaa röntgenkuvat. Kuvissa paljastui peräti 18 kasvainta, joista 12 oli pahanlaatuisia. Edessä oli kilpirauhasen leikkaus, joka luonnollisesti hirvitti äänellään työskentelevää naista.

"Pelkäsin, että menetän ääneni pysyvästi"

Hänen isoisänsä oli myös joutunut poistattamaan kilpirauhasen saman syövän takia ja menettänyt kokonaan puhekykynsä muutamia vuosia aiemmin.

– Pelkäsin, että menetän ääneni pysyvästi, tähti jatkaa.

Jax operoitiin viime keväänä ja kasvaimet poistettiin. Tähti on toipumassa ja aikoo vielä juosta maratonin tämän syksyn marraskuussa.

– Näen maaliviivan ylittämisen tapana näyttää syövälle kuka on kukakin, Jax sanoo vahvana.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat