Amadeus Lundberg: Olen kasvanut henkisesti

Entinen tangokuningas Amadeus Lundberg uskoo löytäneensä unelmatyönsä. Kokemuksen kartuttua nuoresta laulajasta on kehittynyt herrasmies, joka suhtautuu työhönsä ammattimaisesti ja intohimoisesti.

Vuoden 2009 tangokuningas, Amadeus Lundberg, on juuri palannut kotiin Taivaan portit -kiertueelta, joka käsitti 30 konserttia. 21-vuotias laulaja on innoissaan.

– Tämä oli yksi hienoimmista kokemuksistani. Kiertueella esiintyi ranskalaisia ja argentiinalaisia soittajia ja tanssijoita, Lundberg kertoo.

Nuorelle tangolaulajalle viimeiset puolitoista vuotta on ollut suurta muutoksen aikaa.

– Vuosi tuntuu aivan kymmeneltä vuodelta, koska niin paljon on tapahtunut. Olen kasvanut henkisesti valtavasti.

Alku tangokuninkaana oli hankalaa. Nyt vaikeudet ovat kuitenkin menneisyyttä.

– Olen aika herkkä ja ujo ihminen, ja olen kokenut paljon vaikeuksia. Varsinkin alussa oli raskasta, kun kaikki oli uutta. Opin kuitenkin miten tämä homma toimii, ja se tuntui palkitsevalta. Olen saanut paljon kuraa niskaani, mutta elämä on oppimista.

Hyvillä käytöstavoilla pääsee pitkälle

Reilussa vuodessa Lundbergistä on kuoriutunut todellinen ammattilainen. Hölmöilyt eivät sovi kuvaan. Sen ovat huomanneet muutkin ihmiset.

– Olen aina se, joka tarjoutuu kantamaan laukkua tai avaa oven toiselle. En koskaan myöhästele. Ihmiset ihmettelevät, miten jaksan aina olla niin kohtelias, avulias ja kärsivällinen. Se tulee sydämestä.

Ahkeran esiintymisen myötä laulutaito on kehittynyt, ja laulaja on löytänyt myös uudenlaista itsevarmuutta.

– Tämä on ollut myös kilpailua itseni kanssa. Kun ensimmäistä kertaa astelin Tangomarkkinoiden finaalissa suuren yleisön eteen ja lauloin, olin yhtäkkiä ihan tyyni. Se sai minut uskomaan, että tässä maailmassa on paljon sellaista, mitä me emme ymmärrä.

Iällä ei ole merkitystä

Lundberg sanoo nuoren iän olevan sekä etu että haaste.

– Nuorena voi olla vaikeaa saavuttaa luottamus, mutta olen vastuullinen ja hoidan työni hyvin, joten se puhuu puolestaan. Ei ikä ole niin tärkeä, vaan se, että hoitaa työnsä hyvin.

Vaikka laulajan arki on hektistä, esiintyvän taiteilijan työssä ei saa herpaantua. Lundbergin mukaan jokainen hetki on ratkaiseva.

– Olen etuoikeutettu, kun saan laulaa työkseni. Kun kohtaan ihmisen ja saan kertoa hänelle tarinan laulun välityksellä, se tuntuu hienolta. Mietin nyt, mihin suuntaan aion lähteä urallani. Se selkenee tulevalla levyllä. Haluan kuitenkin laulaa koko loppuelämäni, sen tiedän. Voin hengähtää sitten viimeisenä elinpäivänäni.

Amadeus Lundbergin uusi levy ilmestyy ensi vuoden aikana.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja