Älyttömän näköisen sähköpotkulaudan kuljettaja sai Lounais-Suomen poliisilta ankarat sakot, mutta myös yllättävää tunnustusta

Video: Helsingin Itäväylällä koettiin järjetön tilanne – lähes 80 km/h kaahannut skuuttaaja oli törmätä autoon 0:21
KATSO MYÖS: Helsingin Itäväylällä koettiin syyskuussa järjetön tilanne, kun lähes kahdeksaakymppiä paahtanut "potkulautailija" oli törmätä autoon.

Poliisi julkaisi kuvan todella erikoisen näköisestä sähköskuutista, jonka kuljettajalle määrättiin liikennerikkomusten jälkeen 14 päiväsakkoa. Löydät kuvan härvelistä alempaa.

Lounais-Suomen poliisi julkaisi tänään perjantaina Instagram-tilillään kuvan hyvin erikoisen näköisestä kulkuvälineestä, jonka kuljettaja ei vähemmän yllättäen sakoilta säästynyt.

– Viritetyn sähköpotkulaudan kuljettaja ajoi punaisia liikennevaloja päin ja kiihdytti 45 kilometrin tuntinopeuteen ennen kuin poliisi sai pysäytettyä kuljettajan. Kuljettaja sai 14 päiväsakkoa punaisia liikennevaloja päin ajamisesta sekä muutoskatsastamattomuudesta, poliisi kirjoittaa kuvatekstissä.

Poliisi kertoo tapaavansa liikenteessä ajoittain itse rakennettuja tai tuunattuja menopelejä. Mopojen lisäksi tuunauksia tehdään yhä useammin esimerkiksi sähköpotkulautoihin ja sähköpyöriin.

– On kunnioitettavaa, että skuuttaajien mekaniikka- ja rakentelutaidot ovat kunnossa, mutta huomion pitää aina ja joka tilanteessa olla ensisijaisesti kulkupelin turvallisuudessa ja sen lainmukaisuudessa.

Poliisi muistuttaa, että sähköpotkulautojen ja muiden vekottimien virittämiseen ja tuunaamiseen liittyy paljon vaaroja ja epäselvyyksiä.

Katso kuva alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Sähköpotkulaudan maksiminopeus on 25 kilometriä tunnissa, jotta sillä voi ajaa laillisesti tiellä rekisteröimättä sitä.

– Yli 25 km/h kulkevat sähköpotkulaudat luokitellaan kulkunopeuden mukaan joko mopoiksi tai moottoripyöriksi. Nämä tulee rekisteröidä ja niiden ajaminen vaatii vähintään kevytmoottoripyörän ajokortin, poliisi kirjoittaa.

Yli 25 tuntikilometrin nopeus sähköpotkulaudalla muun liikenteen seassa on paitsi kiellettyä myös hengenvaarallista niin kuljettajalle itselleen kuin muille tienkäyttäjille.

– Vanhempien on hyvä tiedostaa, että antamalla viritetyn sähköpotkulaudan nuoren käyttöön voi syyllistyä kulkuneuvon luovuttamiseen kortittomalle henkilölle.

Lue myös:

    Uusimmat