Älypuhelinsovellus auttaa asuntokaupoilla – taviskin voi varmistua asunnon kunnosta

Muun muassa piilevät homevauriot, ikäloput kodinkoneet, tökkivä ilmanvaihto ja puutteellinen vedeneristys ovat asioita, jotka pitäisi osata havaita ennen kuin rustaa nimen asunnon kauppa- tai vuokrasopimukseen.

Ennen homekoiran ja LVI-asiantuntijan paikalle kutsumista voi tehdä itse paljon erilaisten asunnon epäkohtien löytämisen eteen.

Tarkista esimerkiksi keittiössä:


• Pinnat ja kalusteet. Ovatko pinnat siistissä kunnossa? Hilseily, turpoaminen tai kosteuden aiheuttamat jäljet voivat olla merkki isommasta kosteusvauriosta. Tarkista erityisesti allaskaappi ja kodinkoneiden ympäristö.
• Säilytys- ja laskutilat. Onko pöytä-, säilytys- ja laskutilaa riittävästi? Huomioi, että lieden päällä ja sen välittömässä läheisyydessä ei saa säilyttää mitään.
• Kodinkoneiden ikä ja kunto. Ovatko kodinkoneet hyvässä kunnossa? Yli 10 vuotta vanhat laitteet nostavat tulipaloriskiä.
• Ilmanvaihto. Onko keittiössä poistoilmaventtiiliä ja vaihtuuko ilma sen kautta? Tee paperikoe – pysyykö paperinpala venttiilin päällä?
• Liesituuletin. Ilmanvaihto voi tapahtua myös liesituulettimen kautta, jos se on liitetty ilmanvaihtokanavaan. Onko ilmanvaihto ja tuulettimen teho riittävä?

Lähde: If Asunnon kuntokartoitus -sovellus

Harvat osaavat tai edes tajuavat kiinnittää asuntonäytöissä käydessään huomiota asunnon kunnosta, kunnostuksen tarpeesta tai piilevistä vahingoista kertoviin pieniin asunnosta löytyviin yksityiskohtiin. Asunnon todellinen kunto on kuitenkin tärkeää tiedostaa, jotta vahingoilta ja ongelmatilanteilta voidaan välttyä kokonaan. Esimerkiksi kylpyhuoneen haljenneet silikonisaumat tai väärät kaadot voivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa kosteusongelmia. Toisaalta hilseillyt maali tai mustat pilkut kylppärissä voivat indikoida mahdollisesta jo olemassa olevasta kosteusvauriosta.

If lanseerasi älypuhelinsovelluksen asuntojen kuntokartoituksen tueksi.

– Ifin asunnon kuntokartoitus -sovelluksen avulla haluamme tarjota asuntonäytöissä kiertäville yksinkertaisen ja helpon älypuhelimessa toimivan apuvälineen asuntojen kriittisten pisteiden tunnistamiseen sekä eri asuntovaihtoehtojen arviointiin. Sovellus toimii siis kätevänä tietopankkina asuntonäytöissä kiertäville, kertoo Ifin omaisuusvakuutusten johtaja Mika Viipuri.

Applikaatiossa luodaan ensin jokaisesta arvioitavasta asunnosta oma kohde, jonka alle voi tallentaa erilaista dataa asunnosta. Sovellus toimii asunnon etsijän elämää helpottavana tekijänä.

Lähde: If

 

Lue myös:

    Uusimmat