Mainos

Antti Rinne haluaa hallitukseensa vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta – toivoo hallitusneuvottelujen alkavan pian vapun jälkeen

2:26
SDP:n Antti Rinne aikoo koota hallituksen pikavauhdilla.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo, että hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet olisivat tiedossa vapun jälkeen 3. toukokuuta ja varsinaiset neuvottelut voisivat alkaa 6. toukokuuta.

Hän sanoo antavansa hallitustunnustelijan kysymykset muille puolueille todennäköisesti 26. huhtikuuta, jos hänet nimetään tunnustelijaksi. Kysymykset tulevat Rinteen mukaan myös julkisiksi tuolloin.

Rinne painottaa, ettei sulje tässä vaiheessa yhtäkään puoluetta pois.

–  Meille tärkeintä on, että puolueet vastaavat näihin kysymyksiin sillä tavalla, että niistä voi vetää johtopäätökset puolueen linjasta pitkällä juoksulla. Kun vastaukset ovat selvillä, arvioidaan löytyykö mahdollisuutta lähteä neuvottelemaan hallitusohjelmasta, Rinne sanoi Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.

Alustava aikataulu on, että muut puolueet antaisivat vastauksensa 30. huhtikuuta mennessä.

Rinteen mielestä 27. toukokuuta mennessä hallitusratkaisu olisi hyvä saada aikaiseksi. Päivämäärä ei hänen mukaansa kuitenkaan ole kiveen hakattu, mutta kesäkuun alussa uuden hallituksen olisi hyvä päästä aloittelemaan.

– Sen takia, että tulee uusia ministereitä, joiden tehtävä on johtaa neuvostoja EU-puheenjohtajakaudella heinäkuun alusta lähtien, ja heidän olisi hyvä ehtiä perehtyä.

Rinne sanoo, että hänen hallituksessaan olisi ministereinä vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta.

Talouskäsitys perustuu VM:n arvioihin

Kokoomuksen Petteri Orpo on aiemmin vaatinut, että hallitusneuvottelijoilla on oltava yhteinen näkemys Suomen kansantalouden tilasta. Rinteen mukaan SDP:n talouskäsitys perustuu hyvin pitkälle valtiovarainministeriön arvioihin siitä, missä nyt mennään ja mikä on näköpiirissä oleva tulevaisuus.

– Jos kokoomuksella on sama arvio, niin sitten meillä on sama arvio, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan sillä, että Juha Sipilä on kertonut jättävänsä keskustan puheenjohtajuuden, ei ole mitään tekemistä mahdollisten hallitusneuvottelujen kanssa.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 13.02.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja