Alizee

Alizee on syntynyt Ranskassa, Korsikan rannikolla huutoetäisyyden päästä Ajacciosta. Hän rakasti jo lapsena tanssimista ja aloitti tunneilla käymisen neljän ikäisenä. Hän sai tutustua esiintymiseen ja show businekseen näytelemä- ja tanssituntien välityksellä. 11-vuotiaana Alizee osallistui piirustuskilpailuun, jossa piti värittää lentokone. Hän voitti kilpailun ja sai palkinnoksi matkan Malediiveille. Samassa yhteydessä uuden lentokoneen osasto nimettiin hänen mukaansa Alizeeksi.

Aliz n paras tilaisuutensa avautui, kun hän tapasi Myl ne Farmerin ja Laurent Boutonnatin. Vuonna 2000 15-vuotta listojen kärjessä roikkunut duo etsi nuorta artistia laulamaan kappaletta "Moi... Lolita." Muutamien koelaulujen jälkeen hänet valittiin tehtävään. Singlestä tuli suuri menestys, ja sitä myytiin Ranskassa yli 1,5 miljoonaa kappaletta.

Pian ensisinglen jälkeen alettiin valmistella Alizeen debyyttialbumia "Gourmandises". Musiikin sävelsi Laurent Boutonnat ja Myl ne Farmer kirjoitti kappaleet perustuen Alizeen omiin kokemuksiin. Hänen kappaleidensa teemat olivat teinielämästä, epäilystä, rakkaudesta ja ahneudesta. Albumi oli valtava menestys, se saavutti platinaa kolmessa kuukaudessa 300 000 kopion myynnillä. Myöhemmin myyntimäärä kohosi pelkästään Ranskassa 800 000 kappaleeseen.

Vuonna 2001 Alizee herätti kinnostusta ulkomailla ja hänen albuminsa julkaistiin Euroopassa sekä Kanadassa, Venäjällä ja Japanissa. Venäjällä hän voitti HIT FM AWARDin.

Kappale "Moi... Lolita" teki pokkeuksellisen teon raskalaisena singlenä nousten mestykseen muuallakin Euroopassa. Alizee sai kultaa mm. Hollannissa ja Saksassa ja tie menestykseen avautui.

Lue myös:

    Uusimmat