Alfa Romeo -pomo avasi Kimi Räikkösen onnistuneen tallivaihdoksen taustoja – "Asiat eivät voisi olla paremmin"

Kimi Räikkösen saapuminen on luonut Alfa Romeon F1-talliin loistavan ilmapiirin. 

Räikkönen solmi Alfa Romeon kanssa kahden vuoden sopimuksen, kun viime kaudella varmistui, ettei hän saa jatkaa Ferrarilla. 

Suomalaistähti on ollut kauden avauspuolikkaan parhaita kuskeja keräten 31 kaikkiaan Alfan 32 MM-pisteestä. 

Tallipomo Frederic Vasseurin mukaan Räikkösen ja Alfa Romeon onnistuneen liiton taustalla on avoimet keskustelut. 

– Etuna on se, että ennen kuin Kimi allekirjoitti sopimuksen viime vuonna, keskustelimme tuntien ajan tiimistä, sen positiivisista ja negatiivisista seikoista sekä kehityskohteista. Olimme hyvin avoimia siitä, missä tilassa talli on, Vasseur kommentoi Autosportille

– Uskon niin, että kun hän tiesi näistä asioista etukäteen, hän ei ylläty, jos koemme jotain ongelmia. Hän on täysin mukana projektissa. En tiedä mikä tilanne oli Ferrarilla viime vuonna, sillä en ollut tallissa, mutta nyt kaikki toimii kannaltamme täydellisesti. 

Räikkönen hämmästytti aiemmin tällä kaudella kommentillaan, jossa hän luonnehti formula ykkösiä kuin harrastukseksi. Tällä suomalainen viittasi ajamisen tuomaan nautintoon. 

Vasseurin mukaan Räikkösen suhteen ei ole epäilyksiä. 

– Tärkeintä minulle oli varmistaa, että hän on täysillä mukana. Se tarkoittaa sitä, että hän on paikalla tehtaalla, kannustaa kavereita hommiin ja on vaativa. Hän on kaikkea tätä, enkä halua hänen olevan rennompi. Haluan, että joku puskee porukkaa hyviin tuloksiin. 

– Minusta tuntuu, että hän pitää tallin ilmapiiristä. Käymme keskusteluja ja puhumme suoraan.

– Hän tekee fantastista työtä autossa, hän tulee tehtaalle joka viikko ja on täysillä mukana. Asiat eivät voisi olla paremmin, tallipomo päättää.  

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Belgiassa. 

Lue myös:

    Uusimmat