Alfa Romeo on jatkamassa yhteistyötä Ferrarin kanssa – Kimi Räikkösen uuden auton nimi herättää ihmetystä

Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo -talli on jatkamassa yhteistyötään Ferrarin kanssa, kertoo Motorsport.

Sivuston mukaan osapuolet ovat päässeet yksimielisyyteen sopimuksesta, joka pitää Alfa Romeon Ferrarin moottoriasiakkaana vuosina 2022–2025. Nykyinen sopimus umpeutuu tämän vuoden lopussa.

Uutta sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta kaikki on valmista yhteistyön jatkumiselle. Alfa Romeon kerrotaan aloittaneen vuoden 2022 autonsa suunnittelu sillä, että talli selvitti Ferrarin voimayksikön ja vaihdelaatikon mitat.

Aiemmin Sauberina tunnettu talli on kilpaillut Ferrarin voimanlähteillä yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 lähtien, ja yhteistyö tiivistyi, kun Fiat-konserniin kuuluva Alfa Romeo hankki tallin nimeämisoikeuden itselleen kauden 2018 jälkeen.

Motorsportin tiedot kumoavat viime viikkoina esillä olleet huhut, joiden mukaan Alfa Romeo voisi olla Renault’n uusi asiakastalli. Ranskalaisvalmistaja menetti viime kauden jälkeen viimeisenkin moottoriasiakkaansa, kun McLaren palasi käyttämään Mercedeksen voimanlähteitä.

Alfa Romeo kertoi keskiviikkona esittelevänsä tämän kauden C41-autonsa 22. helmikuuta Varsovassa, Puolassa. Auton nimivalinta on jo herättänyt ihmetystä, sillä viime kauden kilpuri tunnettiin nimellä C39 ja yleensä auton nimessä oleva numero on kasvanut vuodesta toiseen yhdellä.

C40 on kuitenkin mitä ilmeisimmin varattu vuonna 2022 käyttöön otettavalle uuden sukupolven autolle, joilla piti alun perin kilpailla jo kaudella 2021. Sääntöuudistusta siirrettiin vuodella eteenpäin, kun viime keväänä iskenyt koronakriisi ajoi tallit taloudellisesti koville.

Lue myös:

    Uusimmat