F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Cyril Abiteboulille maalaillaan tulevaisuutta Kimi Räikkösen tallissa – yllättävä lähtö Renault'lta nosti pintaan yhden ison kysymyksen

5:30
Daniel Ricciardon kolmossija lokakuun Eifelin GP:ssä tiesi samalla sitä, että Cyril Abiteboul joutuu ottamaan tatuoinnin.

Renault tiedotti maanantaina, että heidän F1-projektiaan yhtämittaisesti vuodesta 2015 lähtien johtanut Cyril Abiteboul jättää tehtävänsä. Abiteboulin tulevaisuudesta liikkuu mielenkiintoisia huhuja.

Abiteboul, 43, teki pitkän uran Renault’lla. Hän liittyi Renault’n F1-projektiin heti valmistumisensa jälkeen vuonna 2002 ja työskenteli yhtiön palveluksessa aina siitä lähtien – lukuun ottamatta kolmen vuoden mittaista, Renault’n hyväksymää pestiä Caterham-tallin pomona 2012–2014.

Nyt käynnissä olevien uudelleenjärjestelyiden myötä Abiteboulin odotettiin siirtyvän Renault’lla uusiin tehtäviin, mutta kun näin ei käynytkään, esiin nousi yksi iso kysymys: lähtikö Abiteboul vapaaehtoisesti vai pakotettiinko hänet lähtemään?

Renault-sisäpiiriläiset ovat kertoneet Racefans-sivustolle, että Renault’n uusi toimitusjohtaja Luca de Meo puhdistaisi yhtiötä ex-pomo Carlos Ghosnille lojaaleista työntekijöistä. Talousrikoksista syytetty Ghosn pakotettiin syrjään Renault’n johdosta tammikuussa 2019, ja viime joulukuussa hän pakeni oikeudenkäyntejä Libanoniin.

Pitkän linjan renault’laisena Abiteboul voisi toki kuulua tähän Ghosnin klaaniin, mutta Racefansin mukaan hänen lähdölleen on käytännöllisempikin selitys: Fiat- ja PSA-konsernien fuusiossa syntynyt Stellantis, jonka toimitusjohtajaksi on valittu Renault-taustainen Carlos Tavares.

Tavares toimi aikanaan Renault’lla Ghosnin kakkosmiehenä, mutta hän jätti yhtiön vuonna 2013. Tavares halusi tuolloin enemmän vastuuta, mutta Ghosn oli tehnyt selväksi, ettei olisi lähdössä vielä pitkään aikaan mihinkään.

Tavaresin on kerrottu olevan kiinnostunut F1-projektista Fiatin alaisuudessa toimivien Alfa Romeon tai Maseratin kautta. Käytännössä hänen kiinnostuksen kohteenaan olisi siis Sveitsissä päämajaansa pitävä Sauber-talli, joka on tunnettu Alfa Romeo -nimellä vuodesta 2019 lähtien.

– Voisiko olla niin, että Tavares on rekrytyoinut entisen Renault-kollegansa (Abiteboulin) johtamaan projektia? Aika kertoo, mutta lähteet ovat siinä suhteessa järkkymättömiä, että ulkopuoliset ovat yhtäkkiä kiinnostuneita Sauberista, Racefans kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja