Aleksander Barkov kerää ylistystä valmentajaltaan: "Hän on aina se kaveri, joka haluaa ottaa joukkueen reppuselkään"

Jääkiekon NHL-seura Florida Panthersin päävalmentaja Bob Boughner ylisti MTV Urheilulle täksi kaudeksi nimettyä kapteeniaan Aleksander Barkovia.

23-vuotias Barkov on NHL:n nuorimpia kapteeneja. 

– Hän on todella ottanut seuraavan askeleen. Hän on aina se kaveri, joka haluaa ottaa joukkueen reppuselkään. Kauden alussa hän laittoi ehkä liikaakin painetta itselleen, nyt hän on kuitenkin oppinut ottamaan rennosti ja pitämään hauskaa, Boughner sanoo.

– Puhumme toistemme kanssa usein, hänelle on nyt helpompaa lähestyä minua. Hänestä on kehittymässä erinomainen kapteeni. Viime aikoina, kun olemme tarvinneet häntä erityisen paljon, on hän nostanut tasoaan entistäkin korkeammalle. Muut pelaajat ovat iloisia hänen puolestaan, ja heillä on paljon kunnioitusta häntä kohtaan, Boughner jatkaa.

Barkov on itse pyrkinyt pitämään jalat maassa. Viime kaudella hän toimi joukkueen varakapteenina. 

– Se tuo totta kai sitä, että pitää kantaa enemmän vastuuta. Yrittänyt olla vain sama pelaaja ja ihminen. Joukkuekaverit ovat tehneet homman aika helpoksi minulle, Barkov sanoo.

– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla, oli sitten kyseessä aloitus tai joku muu tilanne. Jos tulee paikka, niin pyritään laittamaan kiekkoa maaliin, jos pitää puolustaa, niin puolustetaan. Yritän olla monipuolinen pelaaja, Barkov päättää.

Lue myös:

    Uusimmat