Aleksander Barkov harppasi piikkipaikalle – kovaa tulosta takova nelikko kamppailee suomalaispörssin voitosta

3:34
Tulosruudussa käydään läpi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Floridan Aleksander Barkov siirtyi kärkeen suomalaisten NHL-pistepörssissä yön San Jose -ottelussa saalistamallaan syöttöpisteellä.

Suomalaispelaajat käyvät kiivasta kamppailua kotimaisen pistepörssin voitosta jääkiekon NHL-liigassa. Ennen maanantain ja tiistain välisenä yönä pelattua kierrosta kolmikko Aleksander Barkov, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen oli tasapisteissä pörssin kärjessä.

Yön kierroksella Barkov otti taas kärkipaikan yksin haltuunsa saatuaan syöttöpisteen Floridan neljänteen maaliin. Barkov on nyt kirjannut kauden 56 ottelussaan tehot 17+40=57. 

Ahon (33+23) ja Teräväisen (12+44) vastaus nähdään seuraavana yönä, kun kaksikon edustama Carolina pelaa Nashvillen vieraana. 

Eikä pörssin voittokamppailusta ole ulkona myöskään Patrik Laine. Winnipeg-laituri on kasannut 58 ottelussaan tehot 24+30=54, ja väijyy vain muutaman pisteen päässä Barkovin takana.

Viime kaudella suomalaisten pörssivoiton vei Barkov 96 (35+61) pisteellään. Kakkoseksi ylsi tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Mikko Rantanen 87 (31+56) pisteellä. Aho oli kolmas 83 (30+53) pisteellä. Koko kärkikolmikko ylsi yli piste/peli-tahtiin.

Tämän kauden tilastoissa tuohon tahtiin on tällä hetkellä yltänyt ainoastaan Barkov.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja