Alec Baldwinin tapaturma: Miten rekvisiitta-aseella voi ampua oikeita ammuksia? Mediat: Kuvauksissa oli käynyt vahingonlaukaus aiemminkin

5:23
Suomalaisasiantuntija kertoo videolla, miten ampumiskohtaukset toteutetaan suomalaisissa elokuvissa.

Poliisitutkinnan asiakirjoista käy ilmi, että Alec Baldwinille on annettu Rust-elokuvan kuvauksissa oikeita luoteja sisältänyt rekvisiitta-ase. Ase oli yksi kolmesta rekvisiitta-aseesta, jotka apulaisohjaajalla oli hallussaan.

Näyttelijälle aseen antanut apulaisohjaaja ei ollut tiennyt, että ase sisältää kovia ammuksia ja hän oli kertonut Baldwinille, ettei aseessa ollut oikeita luoteja.

Elokuvan kuvaaja Halyna Hutchins kuoli kuitenkin Baldwinin luotiin.

Mutta miten rekvisiitta-aseessa voi olla oikeita luoteja? Tämä selittyy sillä, että rekvisiitta-aseita on erilaisia, avataan BBC:n artikkelissa.

Rekvisiitta-ase voi olla toimimaton ase tai nallipyssy, mutta myös oikea ase, jota on muokattu niin, että sillä voi ampua oikeiden luotien lisäksi myös paukkupatruunoita.

Yhdistelemällä erilaisia ammuksia ja rekvisiitta-aseita pyritään luomaan autenttisuuden vaikutelmaa.

Mediat: Kuvauksissa ainakin yksi vahinkolaukaus ennen kohtalokasta tapaturmaa

Turma on kuitenkin herättänyt keskustelua turvallisuudesta kuvauksissa.

Tuotannossa mukana olleet lähteet kertovat The Los Angeles Timesille ja Deadline Hollywoodille, että kuvaushenkilökuntaa oli marssinut pois tunteja ennen tragediaa, koska he olivat tyytymättömiä työoloihin ja kuvausten turvallisuuteen.

Medioiden mukaan rekvisiitta-aseen kanssa oli käynyt ainakin yksi vahinkolaukaus ennen kohtalokasta tapaturmaa.

Tuotantoyhtiö ei kuitenkaan ollut saanut virallisia valituksia tuotannon aseturvallisuudesta.  

Suomalainen erikoistehosteasiantuntija Ari Arvola kertoi eilen MTV Uutisten haastattelussa, että Suomessa elokuvissa aseisiin ei koskaan viedä oikeita patruunoita eikä aseella ammuta koskaan ketään kohti vaan vaikutelma luodaan kuvakulmilla hämäämällä.

Suurissa tuotannoissa kohtauksissa voi myös olla erikseen oma turvallisuusvastaava, stuntvastaava, tehostevastaava sekä asevastaava.

Lue myös: 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja