Alec Baldwinin aseessa oli oikeita ammuksia, kertoo poliisi – luoti osui kuvaajaa rintakehään

1:06
Näyttelijä Alec Baldwin kommentoi perjantaina olevansa surun murtama tapaturmasta lännenelokuvan kuvauksissa.

Hollywood-näyttelijä Alec Baldwinille oli annettu oikeita luoteja sisältävä rekvisiitta-ase. Kuvauksissa tapahtuneessa tapaturmassa kuoli torstaina lännenelokuvan kuvaaja.

Poliisitutkinnan asiakirjoista käy ilmi, että Baldwinille oli annettu oikeita luoteja sisältänyt rekvisiitta-ase. 

Näyttelijälle aseen antanut apulaisohjaaja ei ollut tiennyt, että ase sisältää kovia ammuksia.

Aseen ojentaessaan apulaisohjaaja oli huutanut "kylmä ase" ("cold gun"), mikä viittaa siihen, ettei se olisi sisältänyt oikeita luoteja.

Baldwinin ampuma luoti osui kuvaaja Halyna Hutchinsia rintakehään ja tämän takana seissyttä ohjaaja Joel Souzaa olkapäähän.

Sheriffin toimiston mukaan tapauksessa ei ole nostettu syytteitä ja tutkinta on yhä avoin. Souza on päässyt sairaalasta.

Tapaturma tapahtui torstaina Rust-lännenelokuvan kuvauksissa Yhdysvaltojen New Mexicossa. Hutchins oli kuollessaan 42-vuotias.

Ulosmarssi ennen tapaturmaa

Paitsi Baldwinin tähdittämän, myös hänen tuottamansa pienen budjetin lännenelokuvan kuvausten turvallisuus on herättänyt tapaturman tiimoilta kysymysmerkkejä.

Useat tuotannossa mukana olleet lähteet kertovat The Los Angeles Timesille ja Deadline Hollywoodille, että useita kameraoperaattoreita oli marssinut pois kuvauspaikalta vain tunteja ennen tragediaa.

Lähteiden mukaan työntekijät olivat tyytymättömiä työoloihin sekä kuvausten turvallisuuteen. Medioiden mukaan rekvisiitta-aseen kanssa oli käynyt ainakin yksi vahinkolaukaus ennen kohtalokasta tapaturmaa.

Elokuvan tuotantoyhtiö sanoi lausunnossa, ettei ollut saanut virallisia valituksia tuotannon aseturvallisuudesta. Yhtiö kertoo tutkivansa toimintatapojaan sisäisesti.

Lähde: Reuters

5:23
Voisiko vastaava tapaturma tapahtua Suomessa? Videolla erikoistehosteasiantuntija kertoo, miten aseita käsitellään kuvauspaikoilla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja