Alec Baldwinilla voi olla edessään uusia syytteitä – esiin tullut lisätietoja elokuvan ampumatapauksessa

Alec Baldwin kommentoi ensi kertaa ampumista medialle –"Hän oli ystäväni" 0:58
Näin Alec Baldwin kommentoi ampumatapausta ensi kertaa medialle.

Syyttäjät haluavat näyttelijä Alec Baldwinille uuden syytteen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneen ampumatapauksen vuoksi.

Erikoissyyttäjät kertoivat 17. lokakuuta, että he pyrkivät saamaan näyttelijä Alec Baldwinille syytteen kuolemantuottamuksesta kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolettavassa ampumisessa lännenelokuva Rustin kuvauspaikalla New Mexicossa lokakuussa 2021. 

New Mexicon syyttäjät Kari Morrissey ja Jason Lewis kertoivat esittävänsä todisteita suurelle valamiehistölle kahden seuraavan kuukauden aikana ja totesivat, että elokuvan kuvausten aikana tapahtuneessa kuolemaan johtaneessa ampumisessa on tullut esiin lisää tosiasioita.

Baldwin, joka oli elokuvan toinen tuottaja, osoitti rekvisiitta-aseella kuvaaja Hutchinsia kuvausten aikana elokuvan kuvauspaikalla, kun ase laukesi tappaen kuvaajan ja haavoittaen ohjaaja Joel Souzaa.

Baldwin on sanonut, että hän veti aseen iskuvasaraa taaksepäin, ei liipaisinta, ja silti ase laukesi. 

Huhtikuussa syyttäjät hylkäsivät Baldwinin syytteen kuolemantuottamuksesta, koska he saivat tuolloin tietää, että asetta oli saatettu muuttaa ennen ampumista ja että se oli toiminut väärin. Myöhemmin syyttäjät muuttivat kantaansa ja alkoivat punnita, nostaisivatko he uudelleen syytteen Baldwinia vastaan saatuaan uuden analyysin aseesta.

Arizonassa ja New Mexicossa toimivien ballistiikan ja rikosteknisen testauksen asiantuntijoiden tekemä aseanalyysi perustui varaosiin, joiden avulla Baldwinin ampuma-ase koottiin uudelleen sen jälkeen, kun FBI:n aiemmissa testeissä pistoolista oli rikkoutunut osia. Raportissa tutkittiin pistoolia ja sen jättämiä jälkiä käytettyyn patruunaan ja pääteltiin, että liipaisinta on täytynyt vetää tai painaa.

Elokuvasarjan asevalvoja Hannah Gutierrez-Reed on sanonut olevansa syytön kuolemantuottamukseen ja todisteiden väärentämiseen. Hänen oikeudenkäyntinsä on määrä alkaa helmikuussa.

Maaliskuussa Rust-elokuvan apulaisohjaaja ja turvallisuuskoordinaattori David Halls ei kiistänyt tuomiota ampuma-aseen vaarallisesta käsittelystä ja sai kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Hän suostui yhteistyöhön ampumisen tutkinnassa.

Vuonna 2021 tapahtunut ampuminen johti useisiin siviilioikeudenkäynteihin, joissa syytettiin vastaajia turvallisuusstandardien laiminlyönnistä. Tapauksiin on kuulunut myös Hutchinsin perheenjäsenten nostamia vahingonkorvauskanteita. Baldwin ja muut vastaajat ovat kiistäneet syytökset, joiden mukaan he eivät noudattaneet turvallisuusvaatimuksia.

Lähde: CBS News

 

 

Lue myös:

    Uusimmat