Halyna Hutchinsin perhe haastaa Alec Baldwinin oikeuteen syytteiden hylkäämisestä huolimatta

Alec Baldwin kommentoi ensi kertaa ampumista medialle –"Hän oli ystäväni" 0:58
Näin Alec Baldwin kommentoi ampumatapausta medialle ensi kertaa.

Rust-elokuvan kuvaajana toiminut Halyna Hutchins sai surmansa elokuvan harjoituksissa kuvauspaikalla vuonna 2021, kun Alec Baldwinin käsittelemä rekvisiitta-ase laukesi.

Torstaina 20. huhtikuuta vahvistettiin, ettei näyttelijä Alec Baldwinia syytetä kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemasta. Rust-elokuvan kuvaajana toiminut Hutchins sai surmansa elokuvan harjoituksissa kuvauspaikalla New Mexicossa 21. lokakuuta 2021, kun Baldwinin käsittelemä rekvisiitta-ase laukesi, sisältäen yllättäen oikeita luoteja. Ohjaaja Joel Souza haavoittui ja loukkaantui myös tilanteessa.

Hutchinsin perhe aikoo kuitenkin nostaa siviilisyytteen Baldwinia vastaan.

Asianajaja Gloria Allred, joka edustaa Hutchinsin äiti Olga Soloveyta, isä Anatoli Androsovychia ja sisar Svetlana Zemkoa, sanoi 21. huhtikuuta, että hänen asiakkaansa pysyvät toiveikkaina.

– Herra Baldwin saattaa teeskennellä, ettei hän ole vastuussa liipaisimen painamisesta ja luodin laukaisemisesta, mikä päätti Halynan elämän. Hän voi juosta Montanaan ja teeskennellä olevansa vain näyttelijä villin lännen elokuvassa, mutta todellisessa elämässä hän ei voi paeta sitä tosiasiaa, että hänellä oli tärkeä rooli tragediassa, jolla oli todellisia seurauksia, Allred kommentoi.

Baldwin pääsi lokakuussa 2022 sopimukseen Hutchinsin lesken, Matthew Hutchinsin, kanssa. Sopimuksen yksityiskohdat ovat salaisia, mutta se sisälsi kohdan, jonka mukaan leski toimii Rust-elokuvan vastaavana tuottajana, ja elokuva tehdään loppuun.

Kuvauksia jatkettiin 20. huhtikuuta Yellowstone Film Ranchilla Montanassa.

Ohjaaja Souza antoi lausunnon kutsuen muutosta katkeransuloiseksi ja lupasi saattaa elokuvan loppuun Halynan puolesta. Toukokuussa 2023 valmistuvan elokuvan kuvauksissa ei sallita toimivia ampuma-aseita tai ampumatarvikkeita.

Elokuvan asemestari Hannah Gutierrez-Reediä syytetään edelleen kahdesta tahattomasta taposta.

Lähde: Deadline


Lue myös:

    Uusimmat