Alec Baldwin voi edelleen joutua syytteeseen kollegansa ampumisesta – raporttien mukaan hän painoi liipaisinta, omien sanojensa mukaan ei

Alec Baldwin kommentoi ensi kertaa ampumista medialle –"Hän oli ystäväni" 0:58
Näin Alec Baldwin kommentoi ampumaonnettomuutta ensi kertaa medialle.

Rust-elokuvan kuvauksissa sattui ampumaonnettomuus lokakuussa 2021, kun näyttelijä Alec Baldwinin kuvauksissa käyttämä rekvisiitta-ase laukesi. Sen seurauksena kuvaaja Halyna Hutchins kuoli. 

Uuden raportin mukaan näyttelijä Alec Baldwin, 65, voi edelleen joutua syytteeseen Rust-elokuvan kuvaaja Halyna Hutchinsin, 42, kuoliaaksi ampumisesta kuvauksissa. Aiemmin rikossyytteet häntä vastaan on hylätty

Peoplen saaman oikeuslääketieteellisen raportin mukaan Colt .45 -mallisen rekvisiitta-aseen liipaisinta on täytynyt painaa riittävästi, jotta onnettomuus on tapahtunut. Baldwin on haastatteluissa itse toistuvasti väittänyt, että ase laukesi ilman, että hän olisi painanut liipaisinta. 

– En koskaan osoittaisi ketään aseella ja painaisi liipaisinta, en koskaan, Baldwin sanoi joulukuussa 2021.  

Lokakuussa 2021 Baldwin piteli rekvisiitta-asetta Rust-elokuvan kuvauksissa ja se laukesi haavoittaen ohjaaja-käsikirjoittaja Joel Souzaa ja tappaen Hutchinsin. Tuolloin Santa Fe Countyn piirisyyttäjävirasto nosti Baldwinia vastaan syytteen kahdesta kuolemantuottamuksesta. Huhtikuussa 2022 syytteet kuitenkin hylättiin. 

Kesäkuussa syyttäjät Kari Morrissey ja Jason Lewis kuitenkin antoivat lausunnon, jonka mukaan Baldwinia voidaan edelleen syyttää meneillään olevan tutkinnan aikana. Tuolloin ase lähetettiin riippumattomalle asiantuntijalle lisätutkimuksia varten ja tutkittiin, onko aseessa mahdollisesti ollut jotakin vikaa, jotta se on lauennut. 

Syytettä, joka on nostettu elokuvan asemestari Hannah Gutierrez-Reediä vastaan, varten tehdyn uuden raportin mukaan, kun rekvisiitta-ase koottiin uudelleen, sen todettiin toimivan oikein ja alkuperäisen Colt 1873 -revolverin tavoin. 

Elokuussa 2022 FBI:n oikeuslääketieteen raportti tuli samanlaiseen lopputulokseen, jonka mukaan Baldwinin on täytynyt painaa liipaisinta. 

Tammikuussa 2023 Santa Fe Countyn piirisyyttäjä Mary Carmack-Altwies ja erikoissyyttäjä Andrea Reeb totesivat lausunnossaan, että jos Baldwin, Gutierrez-Reed ja apulaisohjaaja David Halls olisivat tehneet työnsä, Hutchins voisi olla tänään elossa. Heidän mukaansa todisteet osoittavat selkeästi rikollisen turvallisuudesta piittaamattomuuden Rust-elokuvan kuvauksissa. 

Gutierrez-Reed on sanonut äskettäin olevansa syytön. Hänen oikeudenkäyntinsä on määrätty joulukuulle 2023. 

Lähde: People 

Lue myös:

    Uusimmat