Älä yritä tätä kotona! Uusi vaarallinen somehaaste voi aiheuttaa jopa niskan murtumisen: "Kaularanka on hyvin hauras alue"

Tunnistatko? Reidar, 53,  paljasti kasvonsa TikTokissa ja suomalaisilla meni pasmat sekaisin 0:15
Katso myös: Ääni, jonka jokainen suomalainen tunnistaa! Kun 53-vuotias Reidar liittyi TikTokiin, meni monelta pasmat sekaisin.

Nuorten suosima TikTok on tullut tutuksi paitsi lyhyiden videoiden myös vaarallisten haasteidensa vuoksi. Uusin villitys voi johtaa jopa niskan murtumiseen.

Uudessa #standupchallenge-nimisessä haasteessa tarkoituksena on voimistella yhdessä kaverin kanssa ja nousta vähitellen asentoon, jossa toinen seisoo toisen olkapäillä. Alkuperäisessä haastevideossa nainen seisoo maassa olevan miehen päällä ja hyppii ketterästi tämän selkää pitkin samalla kun mies nousee seisomaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Health-sivuston haastattelema valmentaja Jeanette Jenkins varoittaa, että haaste ei sopi tavalliselle pulliaiselle. Ilman voimistelijan tasapainoa ja voimaa temppu voi mennä pahasti pieleen ja vahingoittaa toista tai molempia osallistujista. Pahimmassa tapauksessa haastetta yrittävän kaularanka, jonka keskellä kulkee selkäydin, voi vahingoittua. 

– Kaularanka on hyvin hauras alue. Et todellakaan halua, että ihmiskehon paino laskeutuu kaularangallesi, Jenkins sanoo.

TikTok itsekin varoittaa haasteen riskeistä

Moni haastetta yrittänyt onkin saanut huomata, ettei haastetta ole niin helppo suorittaa kuin alkuperäinen video antaa ymmärtää. Lukuisat temppua kokeilleet ovat horjahtaneet kivuliaan näköisesti toverinsa selän päältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

TikTok onkin lisännyt useisiin videoihin varoituksen temppuun liittyvistä vakavista vammoista.

Kyseessä ei ole ensimmäinen vaarallinen haaste, joka leviää TikTokissa. Kerroimme aiemmin esimerkiksi pistorasiahaasteesta, mahdottomasta twerkkaushaasteesta, kallonmurskaajahaasteesta ja allergialääkehaasteesta. Pahimmillaan somevillitykset ovat johtaneet sairaalareissuihin ja jopa kuolemaan.

Lähteet: Health.com, TikTok

Lue myös:

    Uusimmat